HockeyNews
PLUS

Skadebeskedet om Nils Lundkvist – då väntas han kunna spela igen

(19744) Nils Lundkvist/Tre Kronor
Simon Hastegård/Bildbyrån

Publicerad: 3 juni 2021

FacebookXWhatsApp

Nils Lundkvist skadade sig mot Schweiz i Tre Kronors tredje VM-match och han fick efter det lämna turneringen och Riga.

Nu kommer besked runt den skicklige VM-backen som väntas skriva kontrakt med New York Rangers under sommaren.


Det var i slutet av Tre Kronors 7–0-seger mot Schweiz som Luleås VM-back Nils Lundkvist blev skadad i en duell i egen zon. En tackling i trängt läge tvingade Lundkvist att avbryta matchen och efter läkarundersökningen i Lettland stod det klart att VM var över.


Då hade 20-årige Lundkvist hunnit göra fem assist på sina första tre VM-matcher.


– Det första beskedet var riktigt illa, men det visade sig vara bättre (än befarat). Han är nog fit for fight till nästa säsong. Det ser väl ganska bra ut, säger Lundkvists agent Johan Finnström till HockeyNews.se.


Nils Lundkvist gjorde sig illa efter en trippingsituation där den schweiziske forwarden Christoph Bertschy åkte ut på två minuter.


– Det var baksidan (av låret) som fick sig en törn. Han trodde bara det var en sträckning, men det var mer än så. Han börjar rehabträna om någon vecka. Han skulle vila lite och sedan påbörja rehab, säger Lundkvists agent Johan Finnström.


LÄS MERDystert besked – VM är över för Tre Kronors succéback Lundkvist


Det väntas inte påverka de väntande kontraktsförhandlingarna med New York Rangers.


– Nej, det kommer det inte att göra, säger Finnström.


Är planen att han åker över och spelar i Nordamerika?


– Vi får se vad planen blir. Rangers har hans rättigheter, så vi får se vad som händer den närmaste tiden, säger Finnström hemlighetsfullt.


Nils Lundkvist blev skadad i VM och har rehabträning framför sig. Och kontraktsförhandlingar med NY Rangers. Foto: Bildbyrån.


– De har scouter här (i Sverige) och sedan har väl våra killar pratat med dem där över. Sedan har det varit lite stökigt i Rangers som du vet. De kickade lite folk där och Chris (Drury) tog över.


LÄS MERLuleå på väg mot ett tungt tapp – Lundkvist närmar sig NY Rangers


Chris Drury har blivit ny general manager i NY Rangers där även huvudcoachen David Quinn har fått lämna sitt jobb efter tre säsonger.


– Det ser positivt ut för Nils. Han kommer att spela hockey nästa säsong. Det är bara att se var, säger hans agent Johan Finnström.


Luleå räknar med att Nils Lundkvist kommer att åka över till Nordamerika och spela där kommande säsong. Men något definitivt beslut är alltså inte fattat ännu.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)