Dystert besked – VM är över för Tre Kronors succéback Lundkvist

26 maj 2021

Nils Lundkvist har börjat sitt första VM med Tre Kronor strålande.

Men redan efter tre matcher är det över på grund av en skada.
Luleåbacken Nils Lundkvist är Tre Kronors poängkung i VM med sina fem poäng (ett mål) på fyra matcher på de tre inledande matcherna mot Danmark, Belarus och Schweiz.


Mot Schweiz gjorde han både mål och tre assist, men när det återstod fem-sex minuter kvar av matchen hamnade han i kläm mellan två motståndare och såg ut att vrida till ena knäet efter en tackling från schweiziske forwarden Christoph Bertschy.


På onsdagen gjordes ytterligare undersökningar i Riga och då står det klart att VM är över för den NY Rangers-draftade backen.


”Efter undersökningar idag står det tyvärr klart att Nils Lundkvists skada omöjliggör mer spel under VM. Han kommer att återvända hem till Sverige för mer undersökningar för att kunna säkerställa rätt behandling av skadan”, meddelar Tre Kronors lagläkare Jonas Kalman.Förbundskapten Johan Garpenlöv har nu möjlighet att låta Frölundabacken Jesper Sellgren eller Färjestadsbacken Albert Johansson spela istället för Lundkvist.


LÄS MERTre Kronors publiksuccé: "Läser varje år att ingen bryr sig, men..."


– Nisse har gjort en bra turneringen tycker jag. Han har växt i varje match. Om det skulle vara så att han inte spelar kommer han naturligtvis att vara saknad, men som när (Carl) Klingberg lämnade ger det någon annan chansen. Vi har spelare här som kan kliva in och ta den chansen. Tråkigt för Nisse, tråkigt för laget, men samtidigt är det så här det ofta ser ut i korta turneringar, att man tappar folk under resans gång och det gäller att ha en bred trupp och spelare som kan kliva in, säger Garpenlöv.