Så ska Garpenlöv ersätta Lundkvist: "Vem det blir får ni se ikväll"


27 maj 2021

Efter segern mot Schweiz väntar Tjeckien i kväll för Tre Kronor.

Förbundskaptenen Johan Garpenlöv tvingas nu hitta en lösning för att fylla luckan efter 20-årige Nils Lundkvist.

– Nummer ett så är det här väldigt tråkigt för Nils. Han har haft en stor roll och kommer vara saknad men vi har spelare som kan ersätta honom och ta över den istiden, säger Garpenlöv.


I kväll är det dags för Tre Kronors fjärde VM-match och Tjeckien står för motståndet.

Tre Kronor besegrade Schweiz senast med hela 7–0 – efter de inledande förlusterna mot Danmark och Belarus.

LÄS MER: Detroit-forwarden kan missa matchen mot Tre Kronor

Tjeckien har precis som Tre Kronor haft en tung inledning på mästerskapet och ligger sist inför dagens matcher men Johan Garpenlöv förväntar sig inga överraskningar.

– De spelar på samma sätt i stora drag som tidigare under säsongen, de har samma tränare och man ändrar inte ett sätt att spela bara för att man torskar en eller två matcher utan man jobbar vidare med spelidén man har. Sen ska spelarna leverera och prestera och där kan man se att vissa spelare inte spelar på den nivån man kan. Men spelsättet kommer nog vara samma, säger Garpenlöv.

För egen del tvingas han hitta en lösning och fylla luckan efter Nils Lundkvist som skadade sig mot Schweiz – 20-åringen som varit en av Tre Kronors bästa spelare är borta för resten av mästerskapet.

Jesper Sellgren kan få chansen ikväll. Foto: Bildbyrån

– Nummer ett så är det jättetråkigt för Nils och tråkigt för oss som lag naturligtvis. Han har haft en stor roll och kommer att vara saknad. Men som i alla turneringar får man skador men vi har spelare som kan ersätta honom och ta över den istiden och exakt hur vi gör med det får ni se ikväll, säger Garpenlöv.

Jesper Sellgren eller Albert Johansson kommer att få göra sin första match i turneringen ikväll.

– Vi kommer att spela på sju backar och istiden kommer att spridas på andra spelare men vem som får vad och hur mycket får ni se under matchen.

LÄS MER: VM är över för Tre Kronors succéback

Lawrence Pilut är en av backarna i laget som är redo att ta mer istid.

– Det är så klart jättetråkigt för Nils, han är en otroligt bra back och har varit en av dom ledande spelarna men det gäller att vi kliver fram ännu mer nu och det känns som att vi har bra kemi där bak och killar som kan kliva fram i den rollen, säger Pilut.

19.15 i kväll släpps pucken i matchen mellan Tre Kronor och Tjeckien.