Detroit-forwarden Vrana riskerar missa ödesmatchen mot Tre Kronor


27 maj 2021

Tjeckien har inlett VM resultatmässigt svagt och behöver vinna mot Tre Kronor.

Då kan tjeckerna tvingas klara sig utan Detroit-forwarden Jakub Vrana.Den tidigare Linköpingsforwarden Jakub Vrana är en av de sex NHL-spelarna i Tjeckiens VM-trupp. Han har gjort ett mål och en assist på tre VM-matcher, men han lider av en skadekänning.


När Tjeckien på onsdagen tränade i Riga inför torsdagens mötet med Tre Kronor fanns inte Jakub Vrana på isen.


– ”Kuba” Vrana har kämpat med axelsmärta under en lång tid. Han får vård av våra sjukgymnaster och vår läkare. Han tränade inte. Han fick extra ledighet. Vi skulle vilja att han kan spela (mot Tre Kronor), men vi lämnar det öppet, säger den assisterande tjeckiske coachen Jaroslav Spacek till hokej.cz.


LÄS MERTjeckiske stjärnan: ”Jag älskar Sverige”


Tjeckien har inlett VM med förluster mot Ryssland och Schweiz och mot Belarus satt segern långt inne och kom på övertid då Chicago-forwarden Dominik Kubalik kunde pricka in 3–2 och ge tjeckerna de första två poängen i VM i Lettland.


Detroit-forwarden Jakub Vrána gjorde ett av Tjeckiens mål mot Ryssland, men kan missa mötet med Tre Kronor. Foto: Bildbyrån.


Efter segern hade Tjeckien en lagmiddag för att likt Tre Kronor komma ihop sig som grupp.


– Vi hade en vilodag. Det handlade om att rensa huvudet. Vi hade en god middag. Killarna kom med lite nya idéer, säger Spacek.


LÄS MERVrana: "LHC är mitt andra hem"


Precis som Tre Kronor behövde tjeckerna prata igenom sin match mot Belarus för att kunna se framåt i VM.


– Vi måste hitta den nödvändiga kemin som huvudcoachen Filip Pesan pratade om efter matchen mot belaruserna. Det kommer antagligen inte att finns mer utrymme för misstag. Bataljen mot Tre Kronor blir avgörande för den fortsatta utvecklingen av gruppen, menar Jaroslav Spacek.


Efter matchvärmningen på torsdagen beslutade Tjeckiens lagledning att Jakub Vrana ska spela från start mot Tre Kronor och känna sig fram.


– Han kände sig bättre idag. Vi får se hur det utvecklas för honom under matchen, men han kommer att starta, säger den assisterande coachen Martin Straka till hokej.cz.


Som tidigare i VM blir det Simon Hrubec som vaktar den tjeckiska kassen.