Finsk NHL-meriterad back klar för Luleå – som även förlänger med trio


26 maj 2021

Luleå presenterade inte mindre än fyra truppnyheter på onsdagen.

Trion Erik Gustafsson, Juhani Tyrväinen och Jack Connolly förlänger sina kontrakt. 

Därefter presenterade klubben den finske NHL-meriterade backen Julius Honka. 

– Det är en rightare som har offensiven som sin uppsida, men som är bra i bägge ändarna, säger klubbens general manager Stefan Nilsson i en livesändning på klubbens YouTube. 
Luleås lagbygge fortsätter att ta form inför kommande säsong. 


På onsdagen meddelade klubben hela fyra truppnyheter. Först presenterade man att man förlängt kontraktet trion Erik Gustafsson, Jack Connolly och Juhani Tyrväinen. 


Erik Gustafsson skriver därmed på ett nytt kontrakt redan nu, trots att han hade ett år kvar på sitt föregående avtal. Tyrväinen och Gustafssons nya avtal sträcker sig till och med 2023/2024, medan Connolly har skrivit på för två nya år. 


Därefter meddelade man att den finske NHL-meriterade backen Julius Honka ansluter från Dallas Stars organisation, efter fem säsonger i Nordamerika. 


Den 25-årige backen inledde den gångna säsongen säsongen hemma i Finland och Pelicans, innan han åkte över till Nordamerika och stod för fem poäng på 17 AHL-matcher. Han har även två VM på meritlistan. 


– Julius har varit ett antal år i Dallas organisation och gjort närmare 100 NHL-matcher, men har varit mycket i AHL. Det är en rightare som har offensiven som sin uppsida, men som är bra i bägge ändarna. Just blicken i spelet och att han kan vara väldigt användbar i powerplay och offensiva delar var det som lockade oss. Det känns som det var en spelare vi sökte efter, säger Luleås general manager Stefan Nilsson i en livesändning på klubbens Youtubekanal.


Honka draftades som nummer 14 totalt i NHL-draften 2014 och har 87 NHL-matcher och 13 poäng i världens bästa liga på meritlistan. 


– Jag ser verkligen fram emot att spela för Luleå Hockey kommande säsong. Jag har bara hört bra saker om såväl organisationen som Luleå som stad. Jag har fått det tydligt beskrivet för mig att det är ett lag som går för att vinna mästerskapet och jag ser redan fram emot att träffa de andra spelarna och att få spela inför min nya hemmapublik, säger Julius Honka till klubbens hemsida.