William Nylanders succé "Jag är född så här"


25 maj 2021

Efter senaste matchen förklarade William Nylander att det är från honom som Rasmus Sandin får sitt självförtroende.

Vart han själv får det ifrån?

– Jag är född så här, säger Nylander efter att ha blivit målskytt för tredje matchen i rad.Toronto tog ledningen med 2–1 i matchserien mot Montreal i natt och William Nylander fortsätter att producera för Maple Leafs.

Han öppnade målskyttet i matchen i andra perioden efter en offensiv tekningsvinst – Nylander letade efter passningsalternativ men valde till slut att lägga den mot kassen och pucken letade sig in bakom Carey Price i målet.

– Vi åker mycket skridskor och är konsekventa i vårt spel, vi forecheckar och även om vi inte får tag i pucken i varje byte så fortsätter vi att göra samma saker där ute, säger Nylander.

LÄS MER: Nu börjar Raymonds resa mot NHL: "Spelat här sedan 2-3 års ålder"

25-åringen har fått ta emot kritik under säsongen men nu levererar svensken i slutspelet när Toronto och Montreal möts för första gången i slutspelet sedan 1979.

– Det är tuffare matcher nu, man lär sig det genom åren. Varje gång man förlorar i slutspelet tar det hårdare och man vill kriga och bli bättre för varje säsong, säger Nylander.

Montreals Nick Suzuki kvitterade till 1–1 innan Morgan Rielly sköt det matchavgörande 2–1-målet i slutet av andra perioden.

Torontos tränare Sheldon Keefe är nöjd med sin svenske forwardsstjärna efter inledningen på slutspelet.

– Han tävlar mer nu, han är mer engagerad i vår offensiv och han gjorde ett viktigt mål igen. I tredje perioden sliter han arslet av sig och han gör flera bra saker där ute. I slutet av matchen ville jag ha honom på isen när vi försvarade oss, det är den typen av förtroende han skapat sig nu, säger Keefe.

LÄS MER: Nylander efter Sandins succé: "Det är jag som lärt honom, han får det från mig"

Efter senaste matchen fick Nylander frågan om vart Rasmus Sandin får sitt självförtroende från och Nylander tog skämtsamt på sig en del av äran från sin inneboende svenske lagkamrat – nu fick Nylander frågan om vart han själv får det ifrån.

– Jag är född så här, säger han med ett leende.

– Jag får ge mina föräldrar lite cred.


Montreal–Toronto 1–2 (0–0, 1–2, 0–0)

Mål, Montreal: Nick Suzuki.

Toronto: William Nylander, Morgan Rielly.

Skott: 29–29 (6–7, 8–20, 15–2)