HockeyNews
PLUS

Skadan är läkt – nu börjar resan mot NHL: "Har spelat här sedan 2-3 års ålder"

(19698) Lucas Raymond
Bildbyrån

Publicerad: 24 maj 2021

FacebookXWhatsApp

Armbågen är läkt.
Frölunda har tackat av Lucas Raymond och 19-åringen lämnar nu för första gången sin moderklubb för att slå sig in i NHL.
– Jag har spelat i Frölunda sedan jag var 2-3 år gammal och att få gå hela vägen har varit har varit sjukt häftigt, säger Raymond till HockeyNews.se.

Lucas Raymond dominerade i U18-VM på hemmaplan i Örnsköldsvik när Småkronorna tog ett historiskt guld i mästerskapet och den högt draftade talangen har spelat JVM två gånger för Juniorkronorna.

Senaste tre åren har högerskytten gjort 77 SHL-matcher i Frölunda och producerat 30 poäng (12+18) och samtidigt har Raymond fått vara med när klubben säkrat två Champions Hockey League-titlar.

LÄS MER: Garpenlöv om Tre Kronors mardrömsstart i VM

Allt det här har bidragit till att Detroit Red Wings draftade honom på en fjärdeplats totalt i fjolårets draft och den anrika NHL-klubben har stora förhoppningar på svensken.

– Allt har gått väldigt fort…det är nästan så att man glömt bort en del saker för allt bara händer och man i mitt upp i det. Men jag skulle säga att det senaste året har varit det absolut roligaste för mig, säger Lucas Raymond till HockeyNews.se.

Varför då?

– Jag har tagit en helt annan roll i Frölunda och fått förmånen att spela med enormt bra lagkamrater. Det gäller väl inte bara senaste året utan jag har hela tiden haft grymma mentorer här i Frölunda, spelare som jag sett upp till i många år.

Raymond har spelat JVM två gånger. Foto: Bildbyrån

Att Lucas Raymond känner stor tacksamhet till Frölunda efter alla år i klubben är ingen hemlighet – och klubben är minst lika stolt över att ha fostrat ännu en stor talang.

– Jag har spelat i Frölunda sedan 2-3 års ålder och att få gå hela vägen har varit sjukt häftigt. Jag har haft extremt många ledare genom åren som jag känner tacksamhet mot och det har ju aldrig funnits någon annan klubb än Frölunda för min del. Jag har haft mina bästa och värsta stunder här och att få tag klivet nu och testa på något annat ska bli grymt kul, säger Raymond.

LÄS MER: Vancouver-svensken tackar nej till VM-spel

19-åringen missade slutet av säsongen på grund av en skada men nu är den läkt och han är redan i full gång med sommarträningen.

– Jag kör med Andreas Larsson här nere i Göteborg och vi drog igång två veckor efter att säsongen tog slut. Armbågen och kroppen i övrigt känns bra nu och jag känner mig stark.

Lämnar moderklubben för NHL. Foto: Bildbyrån

Kör du på is också?

– Vi ska göra det men nu i början har jag sagt att jag inte vill vara på is för att fokusera på så mycket som möjligt på gymet och komma upp i en bra nivå där. Jag har en viktig säsong framför mig och jag vill vara i så bra form som möjligt för att ge mig själv bästa förutsättningarna.

I slutet av sommaren går flyttlasset över till Detroit med målsättningen att förverkliga NHL-drömmen.

– Det är enormt stort och något man drömmer om. Men på något sätt handlar det om att spela bra och jag kommer göra allt jag kan för att ta en tröja. Jag är grymt laddad och kan knappt vänta på att få åka över nu.

•••

SE OCKSÅ: Vägen till NHL – avsnitt 4


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)