Nytt nej tack till Tre Kronor och VM – inga fler NHL-svenskar till Riga

(19697) Höglander/Klingberg

Publicerad: 24 maj 2021

Tre Kronor-forwarden Carl Klingberg avbröt matchen mot Belarus på grund av skada. Nya undersökningar väntar under måndagen.

Samtidigt kommer besked från NHL som gör att den svenska VM-truppen stängs. Det blir inga fler svenska NHL-spelare till VM.

Tre Kronor har fått nej tack till VM från Vancouver-forwarden Nils Höglander. Det gör att Tre Kronor-ledningen har fattat beslutet att stänga VM-truppen genom att anmäla de återstående av de totalt 27 spelare som finns på plats i VM-staden Riga. Man får ha 28 spelare i VM-truppen, men av oklar anledning har Tre Kronor valt att inte ha fullt manskap i Lettland.

På skadefronten var det i slutet av den första perioden som svenske forwarden Carl Klingberg brakade in i sargen mot Belarus. Klingberg såg ut att vrida till vänsterknäet i samband med fallet.

Han testade och kände sig för ute på isen inför den andra perioden, men kunde inte spela vidare och avbröt matchen. Tre Kronor-ledningen meddelar på måndagsförmiddagen att Klingberg har fortsatta undersökningar under måndagen för att fastställa skadans omfattning.

Klingberg gjorde två mål och en assist mot Danmark och börjat VM bra till skillnad från Tre Kronor som lag som har två förluster mot Danmark (3–4) och Belarus (0–1).