HockeyNews
PLUS

Tydligt mål från nykomlingens första nyförvärv: "Ska etablera sig i SHL"

(19679) Oliver Bohm
Bildbyrån

Publicerad: 23 maj 2021

FacebookXWhatsApp

Oliver Bohm blev det första nyförvärvet Timrå presenterade efter SHL-avancemanget.
Och målet – det är tydligt.
– Även om man givetvis vill vinna varje match man spelar, så måste det långsiktiga målet var att Timrå ska etablera sig i SHL under en längre tid, säger han till klubbens hemsida.


HockeyNews.se kunde på onsdagskvällen berätta att Oliver Bohm var överens med Timrå om ett kontrakt över de två kommande säsongerna.

På fredagen bekräftade sedan Timrå själva det hela och den 29-årige backen blev därmed klubbens första värvning efter återkomsten till SHL.

Bohm, med bland annat SM-guld med Växjö på meritlistan, ansluter närmast från en säsong i den finska ligan med TPS från Åbo. Ett lag han var med och ledde hela vägen fram till final i slutspelet.

– Det var över förväntan för alla runtomkring i alla fall. Vi kände hela tiden att vi hade ett bra lag, men vad jag fick berättat för mig så var vi inte tippade till att gå till slutspel av hockeykunnarna i Finland, så med lite distans får man ändå säga att vi gjorde det bra. Man är aldrig nöjd med ett silver, men det är något man kommer kunna glädjas åt i framtiden, säger Bohm till HockeyNews.se.

För Bohm var det första gången han tillhörde ett klubblag utanför Sveriges gränser.

På 52 matcher blev det tio poäng i grundserien, och sedan ytterligare en poäng på 13 slutspelsmatcher.

Bohm spelade dessutom sjunde mest av alla spelare i numerärt underläge med sina 31.36 minuter i slutspelet, och hade 26:e mest istid av alla spelare i numerärt underläge i grundserien.

– Det var nyttigt att testa på något nytt och se att det finns andra kulturer och ligor att spela i, så det var kul. Och det gick bra både för mig och laget. Sedan var det givetvis speciellt då Finland var lite mer nedstängt, så det var mest att spela hockey och vara hemma i lägenheten och så gick dagarna så. Vi spelade väldigt mycket, det var tre-fyra matcher i veckan fram tills det att slutspelet var slut här för två veckor sedan, så det har gått i ett, säger han.

Fysik och stabilitet defensivt ska Oliver Bohm bidra med för Timrå. Foto: Bildbyrån

Nu väntar alltså en flytt till Medelpad och spel med Timrå.

Nykomlingarna bjuder på en annan utmaning än vad Bohm, som spelat SHL-hockey med Frölunda och Växjö tidigare, är van vid.

En utmaning som lockade.

– Jag fick höra relativt tidigt från Nubben att de var intresserade om de gick upp i SHL så jag hade lite tid på mig att fundera på det, innan det stod klart att de skulle gå upp. Jag kände att det är en rolig utmaning med en nykomling, hittills i SHL och i TPS så har det varit förväntningar och mål att ligga högt upp i tabellen, säger han och fortsätter:

– Det blir lite annat nu med en nykomling, även om man givetvis vill vinna varje match man spelar, så måste det långsiktiga målet var att Timrå ska etablera sig i SHL under en längre tid.

Med de tidigare redovisade siffrorna gällande istid i numerärt underläge råder det inga tvivel om vad Bohm är inhämtad för att bidra med.

– På isen är det framförallt i försvaret och defensiven, vara stabil och spela många minuter i boxplay och i slutet av matcherna när vi leder. Sedan känner jag mig inte nöjd på något sätt med min personliga utveckling utan jag utvecklar gärna både det offensiva och det defensiva, säger han.

LÄS MER: Defensive backen blir SHL-nykomlingens första värvning: "Känns kanonbra"

Även utanför isen vill han vara en som är med och bidrar på de sätt han kan.

– Jag är en person som gillar att hänga på hallen och ta en kopp kaffe med alla som vill, snacka lite och bidra med positiv stämning. Jag ska försöka komma in med bra humör och bra inställning utanför isen, säger han.

För Bohm, med ett stort intresse för såväl basket, musik och fotboll, innebär flytten hem till Sverige också att han kan följa sitt favoritlag i fotboll, Degerfors, på ännu närmare håll.

– Nu är det ju Degerfors som är det största, golfen börjar komma också nu med, men det är kul att vara Degerforssupporter just nu. De går som tåget. Det är synd att man inte kan gå på några matcher, men det är som det är. Det har varit den stora följetången nu, både förra året när de var på väg upp och nu när de tuggat igång riktigt bra, så det är kul, säger han.

Det känns som att du inte har några problem med att släppa hockeybubblan?

– Det är lätt ändå på sommaren, då har man golf och vi har ett sommarhus, min flickvän står här och kollar på mig med en målarpensel i handen, vi håller på att måla om ett förråd här så det är fullt ös haha. Så det går att släppa.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)