HockeyNews
PLUS

Han ska leda toppkedjan i VM: "Deras skott är på elitnivå i NHL"

(19674) Lundeström Rakell Olofsson
Bildbyrån

Publicerad: 22 maj 2021

FacebookXWhatsApp

Isac Lundeström har spelat ihop med Richard Rakell under senare halvan av NHL-säsongen.
Nu får Anaheim-duon Victor Olofsson som tredjelänk i en av Tre Kronors toppkedjor – klockan 11.00 väntar VM-premiär för ett svenskt landslags med 19 debutanter.
– Det är en stor turnering som man tittat på sedan barnsben så det ska bli otroligt kul. Att dra på sig landslagströjan är det största man kan vara med om, säger Lundeström.

Tre Kronor ställs mot Danmark i VM-premiären som startar klockan 11.00 svensk tid och förbundskaptenen Johan Garpenlöv har plockat ut hela 19 spelare som VM-debuterar i Riga.

En av dem är 21-årige Anaheim-centern Isac Lundeström.

– VM är en stor turnering som man tittat på sedan barnsben så det ska bli otroligt kul. Att dra på sig landslagströjan är det största man kan vara med om. Jag ska bara fortsätta spela mitt spel som jag gjort där borta, säger Lundeström.

Lundeström inledde säsongen i Timrå. Foto: Bildbyrån

21-åringen har spelat NHL-hockey senaste tre åren men i vinter har han tagit en ordinarie plats i NHL-truppen och Lundeström spelade i 41 av grundseriens 56 matcher.

Åren innan har han spelat 15 matcher för Anaheim och spenderat tid i AHL.

– Det har varit rolig att få ökat förtroende där borta och jag har spelat många minuter så det är klart att det underlättar från föregående säsong. Det är lättare att komma in i matcherna och tempot så det har känts helt okej för egen del, säger han.

LÄS MER: Fasth ser fram emot sitt femte VM – men blir det en fortsättning i Växjö?

Lundeström har fått spela ihop med Rickard Rakell – som är en av lagets största stjärnor och viktigaste spelare.

– Vi spelade från och till i början men efter 20-30 matcher spelade vi hela slutet av säsongen och vi har haft lite olika spelare runtomkring oss. Vi har spelat mycket tillsammans och det har varit roligt, säger centern.

Olofsson har gjort 33 mål senaste två åren för Buffalo Sabres. Foto: Bildbyrån

I VM blir Buffalos Victor Olofsson tredjelänk i en av Johan Garpenlövs toppkedjor.

– Två otroligt bra spelare så det är bara kul att få vara i mitten mellan dom. Det som sticker ut hos båda är väl skottet som är på elitnivå i NHL. Rakell är duktig på att ta in och hålla i pucken och Olofsson är en skicklig och smart spelare så det ska bli intressant, säger Lundeström.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)