HockeyNews
PLUS

Tre Kronors förbundskapten om Nils Höglander: "Vi ska ta kontakt"

(19649) Nils Höglander/Vancouver
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 20 maj 2021

FacebookXWhatsApp

Tre Kronor kommer att lämna platser öppna i sin VM-trupp i hopp om ytterligare förstärkningar från NHL.

En spelare som har spelat färdigt för säsongen är Vancouverforwarden Nils Höglander.

– Honom ska vi ta kontakt med och sedan får vi se vad beslutet blir, säger förbundskapten Johan Garpenlöv.

ANNONS


På torsdagskvällen kommer Tre Kronor att registrera de spelare som ska spela i VM-premiären mot Danmark på lördag i Riga.


ANNONS

Hur många av de 27 spelare som förbundskapten Johan Garpenlöv har på plats i Lettland, man får ha totalt 28, som kommer att anmälas i premiärlaget vill han inte avslöja på förhand.


Men två målvakter och 15 utespelare ska registreras vid det första direktoratsmötet under torsdagen. Troligen kommer Tre Kronor att anmäla sex backar och tolv forwards, vilket gör att sju platser för utespelare kommer att finnas lediga.

ANNONS


Förbundskapten Johan Garpenlöv räknar inte med några fler förstärkningar från NHL på grund av coronapandemin. När NHL-spelarna anländer till Riga ska de tillbringa två dagar i karantän på hotellet plus ytterligare fyra dagar utan att få spela match. Så först dag sju i Riga kan en NHL-spelare som kommer in från Nordamerika bli VM-klar.


ANNONS

– Jag räknar inte med någonting såsom läget har varit utan vi följer naturligtvis slutspelet i NHL och blir det några spelare tillgängliga som vi känner kan hjälpa det här laget så kommer vi att ställa frågan. Sedan får vi se vilka det är som blir tillgängliga och vilka det är som inte går vidare i slutspelet där borta, säger Garpenlöv.


Vancouver och Calgary spelade klart grundserien först natten till torsdagen och det gör att några svenska NHL-spelare finns tillgängliga för VM-spel.

ANNONS


På frågan om artisten och zorro-specialisten, Vancouver-forwarden Nils Höglander, kan bli VM-aktuell svarar Garpenlöv:


ANNONS

– Nils Höglander slutade spela i natt. Honom ska vi ta kontakt med och sedan får vi se vad beslutet blir.


Höglander inledde den här säsongen i Rögle och med ett mål mot Skellefteå röstades han fram till den spelare som gjorde det snyggaste målet i SHL. Under sin första säsong i NHL har den 20-årige teknikern gjort 13 mål och totalt 27 poäng på de 56 matchena.

ANNONS


Nils Höglander gjorde årets mål i SHL innan han gjorde flytten till Vancouver i NHL. Blir det VM-spel för forwarden? Foto: Bildbyrån.

ANNONS


Calgarymålvakten Jacob Markström vore en drömförstärkning, men Johan Garpenlöv har inte fått några indikationer på att fler NHL-spelare kan vara på ingång till VM i Riga. Calgarys Mikael Backlund och Elias Lindholm har redan lämnat återbud till VM. Backen Rasmus Andersson och forwarden Joakim Nordström finns också i Calgary.


ANNONS

– Vi kommer in i det här VM:et och vi har som målsättning att spela om medaljerna och när man är väl är där vill vi alla vinna guld naturligtvis. Vi vet samtidigt att det är en tuff resa fram och vi ska ta oss till kvartsfinalen till att börja med, sedan får vi ta match för match därifrån.


Johan Garpenlöv vill inte säga vem av Adam Reideborn eller Viktor Fasth som står i mål i VM-premiären mot Danmark.

ANNONS


– Det beslutet tar vi imorgon, säger Garpenlöv.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln