HockeyNews
PLUS

Positiva signaler för Josefson – och DIF hoppas få behålla Strandberg

(17892) Sebastian Strandberg/Jacob Josefson
Bildbyrån

Publicerad: 6 maj 2021

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Djurgårdens lagkapten Jacob Josefson har sluppit bakslag i sin rehabilitering och arbetet mot en comeback går enligt plan.

Samtidigt hoppas Stockholmsklubben att landslagscentern Sebastian Strandberg inte flyttar utomlands.

– Vi utgår ifrån att Sebastian blir kvar, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson till HockeyNews.se.


Det var den 19 januari som Djurgårdens stjärncenter Jacob Josefson drabbades av en hjärnskakning i bortamötet med Rögle.


Efter det försökte Josefson att återkomma till spel, men det gick inte och den 3 mars bestämdes det att säsongen var över för den NHL-meriterade 30-årige centern. Djurgården spelade sin sista match för säsongen i den tredje åttondelsfinalen mot Frölunda den 8 april.


LÄS MEROroväckande likheter mellan Josefsons och Engqvists skada: "Tyvärr"


Djurgården har sedan några dagar tillbaka startat förberedelserna inför 2021/2022 och signalen från Jacob Josefson är att rehabiliteringen flyter på bra.


– Han har varit igång hela tiden sedan är det en successiv upptrappning i hans rehabilitering. Den fortgår, det går bra och det går framåt. Han är igång i träning, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson till HockeyNews.se.


Eriksson tillägger och understryker:


– Däremot om det skulle ha varit matchspel idag så skulle han inte ha spelat match.


Nästa vecka väntar ett läger på Bosön på Lidingö och där förväntas Jacob Josefson också kunna delta.


– Han är med utifrån sina förutsättningar och utifrån var han befinner sig i sin rehabilitering. Det är en successiv upptrappning. Målet och planen är att han är fullt rehabiliterad och färdig för hundraprocentig isträning den 2 augusti när vi går på is som lag. Sedan går rehabiliteringen hela tiden framåt i övrigt utan att han för den skull är hundra procent återställd.


Rehabiliteringen efter hjärnskakningen i januari går enligt plan för Djurgårdens lagkapten Jacob Josefson. Foto: Bildbyrån.


I Djurgårdens spelartrupp har andracentern och Tre Kronor-spelaren Sebastian Strandberg en klausul i sitt kontrakt som gör att han kan bryta sitt kontrakt med Djurgården för Europaspel.


– Jag har ingen uppfattning om det finns intresse eller dialog. Det får du fråga Sebastian eller hans agent om. Vi utgår ifrån att Sebastian blir kvar, säger Eriksson.


LÄS MERDjurgårdscentern om utlandsintresset: "Vet man ju aldrig..."


Men Djurgårdens sportchef har inte hört något i nuläget om att en utlandsflytt skulle vara på gång för Strandberg som gjorde 27 poäng (8 mål, 19 assist) på 35 matcher i SHL.


– Det borde jag ha gjort, men det är inte alltid man pratas vid varje dag med agenterna om spelarna i fråga kring situationen, säger Eriksson.


Det är enbart Strandberg av Djurgårdsspelarna som under våren har en klausul för utlandsspel. Nyligen var han med i några av de VM-förberedande landskamperna med Tre Kronor innan han blev bortgallrad ur truppen.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)