HockeyNews
PLUS

Djurgårdscentern om utlandsintresset: "Vet man ju aldrig..."

(18772) Sebastian Strandberg/Djurgården
Kenta Jönsson/Bildbyrån

Publicerad: 29 mars 2021

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Sebastian Strandberg var på väg mot ett nytt personligt poängrekord i SHL, men har hindrats på grund av en skada.

Hans framfart har gett eko i utlandet och det finns intresse för Djurgårdscentern – som har en klausul i sitt kontrakt.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


På sina första 30 matcher den här säsongen gjorde Djurgårdscentern Sebastian Strandberg 24 poäng (7 mål, 17 assist) och var bara fyra poäng ifrån en topp tio-placering i SHL:s poängliga.


Men en ljumskskada i mötet med Örebro den 16 januari gjorde att han på två månader bara kunde spela i lite drygt tre minuter i ett misslyckat försök till comeback borta mot HV71 den 16 februari.


Strandberg var på väg att överträffa sitt personliga poängrekord i SHL från förra säsongen då han gjorde 29 poäng (6 + 23) på 45 matcher.


I grundserien har Sebastian Strandberg den här säsongen landat på 27 poäng (8 + 19), vilket är en fin siffra på 35 matcher.


Det har gjort att det enligt uppgift till HockeyNews.se finns ett intresse i framför allt KHL. Strandberg, som har en klausul i sitt kontrakt som gäller för utlandsspel, ligger lågt i framtidssnacket och utlandsintresset.


– Det vet jag inte om jag har faktiskt. Jag har inte spelat på halva säsongen, så det är nog ganska svalt. Då hör du mer än mig faktiskt. Jag hör noll hittills, säger Strandberg till HockeyNews.se.


Sebastian Strandberg har ett år kvar på sitt kontrakt med Djurgården, men kan bryta det för utlandsspel. Foto: Bildbyrån.


Även hans agent Peter Nilsson är försiktig i sina uttalanden om utlandsintresset för Strandberg.


– Jag kan inte säga så mycket mer just nu än att han är fullt fokuserad på att förbereda sig inför det slutspel som han hoppas få spela. Vad som händer efter säsongen får vi ta då helt enkelt. Men det är klart att han har gjort en väldigt bra säsong, säger Nilsson till HockeyNews.se.


Djurgården har fortfarande chansen att få spela åttondelsfinal och ligger på slutspelsplats när Malmö, Linköping och Brynäs har matcher kvar att spela i veckan fram till påskafton.


– Jag har kontrakt med Djurgården och jag är inställd på att spela med Djurgården nästa år också. Jag har familj här och vi trivs jättebra i Stockholm och jag trivs jättebra i organisationen, säger Strandberg.


LÄS MERDjurgården ser över lagbygget – många luckor att fylla: "Dialog pågår"


Han har ett år kvar på det tvåårskontrakt han skrev med Djurgården och som presenterades den 13 januari 2020.


– Som det ser ut nu har jag inget roligare att säga än att jag har kontrakt och det är så det ser ut just nu. Men absolut, det vet man ju aldrig om man får något att ta ställning till. Så är inte fallet nu och mitt sikte är inställt på att spela i Djurgården, säger Sebastian Strandberg.


***


Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)