HockeyNews
PLUS

Uppgifter: Efter återbuden – duo har tackat ja till VM-spel

(19428) Klas Dahlbeck/Mario Kempe
Bildbyrån

Publicerad: 4 maj 2021

FacebookXWhatsApp

Tre Kronor har fått återbud från flera KHL-spelare inför VM i Lettland. 

Men enligt uppgifter till HockeyNews.se har en duo från Ryssland nu tackat ja.



Tre Kronor förbereder sig just nu inför VM i Lettland, som startar om lite drygt tre veckor. I går besegrade man Norge med klara 5–2. 


Eftersom att många NHL-spelare inte kommer att finnas tillgängliga har Johan Garpenlöv gett frågan om VM-spel till flera KHL-spelare. Åtta har tackat ja, men förbundskaptenen har även fått motta flera återbud. 


– Alla de här spelarna som inte är här nu, och som vi är intresserade av och har ställt frågan till, har de tackat nej av någon anledning. 


– Vi har bara ett lag kvar (CSKA) där det är svenskar och där är det Lasse Johansson, (Klas) Dahlbeck och (Mario) Kempe,sa Johan Garpenlöv till HockeyNews.se i förra veckan. 


LÄS MER: Många återbud inför VM från svenska spelare i KHL: "Har tackat nej"


Succémålvakten Lars Johansson tackade nej till VM-spel i förra veckan – men nu kommer två glädjebesked. 


Enligt uppgifter till HockeyNews.se har både Klas Dahlbeck och Mario Kempe tackat ja till det förberedande VM-lägret, Carlson Hockey Games i Tjeckien, som startar den 12 maj. 


Mario Kempe under VM i Bratislava 2019. Foto: Bildbyrån

Mario Kempe representerade Tre Kronor i VM i Bratislava 2019. Däremot kan det bli VM-debut för Klas Dahlbeck, som sedan tidigare har 28 landskamper på meritlistan. 


LÄS MER: Åtta NHL-spelare VM-klara för Tjeckien: "Vi kan räkna med dem"


I den preliminära VM-truppen finns just nu åtta KHL-svenskar; målvakten Adam Reideborn, backarna Philip Holm, Viktor Lööv, Lawrence Pilut och Jonathan Pudas samt forwardsen Oscar Lindberg, Dennis Rasmussen och Malte Strömwall.



Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!