HockeyNews
PLUS

Ersson kan bli kvar i Brynäs trots allt: ”Det var ett bra samtal”

(19427) Samuel Ersson
Bildbyrån

Publicerad: 4 maj 2021

FacebookXWhatsApp

Brynäs kvalhjälte Samuel Ersson erbjöds inget nytt kontrakt av Gävleklubben, rapporterade Aftonbladet i slutet av april.
Men nu ser 21-åringen trots allt ut att kunna bli kvar i klubben. 

– Nu har jag pratat med Michael Campese och det var ett bra samtal för att veta var vi står inför framtiden, säger han till HockeyNews.se. 



Samuel Ersson var tungan på vågan i ödeskvalet mot HV71, som Brynäs till slut gick vinnande ur. Efter att den sista matchen var spelad kom förvånansvärda uppgifter om att den 21-årige målvakten inte erbjudits något nytt kontrakt. 


– Det stämmer, jag har inget att ta ställning till för närvarande, sa Ersson till Sportbladet den 21 april. 


Drygt två veckor senare har läget förändrats och Brynäs och Samuel Ersson har haft ett samtal om framtiden. 


– Vi har haft en diskussion och får se vad som händer här framöver. Philadelphia har också saker att säga till om, det är många parametrar att ha koll på. Nu har vi haft ett samtal och vi vet var vi står, det var ett bra snack. Jag vill inte spela i någon annan SHL-klubb än för Brynäs, säger han när HockeyNews.se når honom. 


Och de är intresserade av att behålla dig också? 


– Ja, men vi får se vad som händer helt enkelt. 


Så här i efterhand förstår han varför han inte blev erbjuden något nytt kontrakt direkt efteråt. 


– Det har väl och göra med att Brynäs varit i en utsatt situation. Det har inte undgått någon att det varit kaosartat och att klubben varit utan sportchef. Då blev det väl lite att det lades åt sidan. Jag har inte fått något förrän nu någon vecka senare. Nu har jag pratat med Michael Campese och det var ett bra samtal för att veta var vi står inför framtiden, säger han. 


Samuel Ersson efter att kontraktet med Brynäs var säkrat. Foto: Bildbyrån

Hur har dialogen med Philadelphia varit?


– Vi har pratat lite under säsongen. De har låtit mig vara hyfsat mycket ändå, de har fattat att det varit en speciell situation när vi legat där vi legat i tabellen. Vi har en diskussion nu och får se vad de vill, vad jag vill och vad det finns för alternativ. 


Är du redo för att åka över eller du vill ta en eller två säsonger till här i SHL?


– Det finns det nog inget riktigt svar på. Alla hockeyspelare drömmer om att få chansen att åka över och testa lyckan på andra sidan. Får man chansen är det värt att ta den, man ångrar aldrig att man åker över. 


Säsongen har varit en en enda tuff pärs och mentalt har det varit en stor press på Samuel Ersson, inte minst under kvalmatcherna mot HV71. 


– Det har varit väldigt lärorikt att få spela under den här pressen och att få vara med och möta motgångarna. Så här i efterhand tror jag att det kommer komma något bra utav det och jag känner att jag växt som person och hockeyspelare, säger han 


Vad har du kunnat dra för lärdomar rent mentalt?


– Det främsta är väl just hur jag ska hantera den här pressen, både inifrån och utifrån. Kvalmatcherna var väldigt speciellt, att spela såna matcher hoppas man att man får undvika framöver. Det är de värsta när man väl är inne i det. Men jag är glad att jag fått känna på det och att jag känner att jag klarar av det. Det har verkligen varit givande. 



Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)