Nu är Lars Johansson bäst i KHL:s slutspel genom tiderna – sju nollor!


21 april 2021

Lars Johansson är den bäste målvakten i KHL genom tiderna på att hålla nollan.

I den andra finalen i Gagarin Cup spikade Johansson igen för sjunde gången och hans CSKA Moskva kvitterade matchserien mot Avangard Omsk med en 3–0-vinst inför 7 334 åskådare.


CSKA Moskva-målvakten Lasse Johansson är numera ny etta på tronen när det kommer till hållna nollor i KHL-slutspelet. Anders Nilsson hade det tidigare rekordet på sex nollor för Ak Bars Kazan våren 2015.


När CSKA utjämnade till 1–1 i matcher mot Ilja Kovaltjuk & Co i Avangard Omsk tog Johansson de 20 skotten och spikade igen för sjunde gången. Det har ingen annan målvakt i KHL klarat av.33-årige Johansson, som har vunnit SM-guld med Frölunda, har vaktat målet i 19 matcher i årets slutspel och har alltså hållit nollan sju gånger. Han har 13 segrar på de 19 matcherna.


Lars Johansson är i rekordform i CSKA Moskva i KHL-slutspelet. Foto: (c) photo.khl.ru Yury Kuzmin.


Med 95,8 har han den bästa räddningsprocenten i Gagarin Cup och eftersom han bara släpper in i snitt 1,05 mål per slutspelsmatch är han bäst där också.


LÄS MERHan är bäst i KHL i perfekt tid – den här veckan börjar slutspelet


CSKA Moskva har ett erkänt starkt försvarsspel sedan flera år tillbaka och är regerande KHL-mästare.


– Vi har ett spel och kommer inte att ändra systemet, men det fanns saker som inte fungerade i den första matchen (förlust 1–4) och som vi har korrigerat. Den totala energin i omklädningsrummet har förändrats. Vi gjorde en bra match, men det är bara det första steget och det återstår fortfarande mycket arbete, säger CSKA:s Konstantin Okulov, som ligger tvåa i slutspelets poängliga, till Championat.com.