HockeyNews
PLUS

Han är bäst i KHL i perfekt tid – den här veckan börjar slutspelet

(12729) Lars Johansson/CSKA Moskva
(c) photo.khl.ru Yury Kuzmin

Publicerad: 1 mars 2021

FacebookXWhatsApp

Lars Johansson är bäst i KHL lagom till starten av slutspelet Gagarin Cup.

CSKA-målvakten har utsetts till KHL:s bästa målvakt i februari.

Snacka om att vara i toppform i precis rätt tid. Lars Johansson avslutade KHL:s grundserie med att hålla nollan i toppmötet med Ak Bars Kazan på bortais. CSKA-målvakten tog alla 29 skotten han fick på sig och det var hans fjärde nolla för säsongen.


Faktum är att det var hans tredje nolla i februari och det har gjort att han har blivit utsedd till KHL:s bästa målvakt under månaden före KHL-slutspelet.



33-årige Lars Johansson har den här säsongen varit bäste målvakt genom att bara släppa in 1,59 mål per match. Och han har varit med om att vinna 19 av de 24 matcher han har startat för CSKA Moskva.


Med en räddningsprocent på 93,2 blev Lars Johansson trea i KHL den här säsongen med Adam Reideborn, Ak Bars Kazan blev fyra (93,1) och Magnus Hellberg, SKA St Petersburg blev femma (93,0).


LÄS MEREuropakollen: Johansson är dominant i KHL – och Omark i poängstim


CSKA Moskva möter Spartak Moskva i åttondelsfinalen i KHL-slutspelet, som för CSKA:s del drar igång på onsdag i den här veckan. Den tidigare Frölunda- och Moramålvakten Lars Johansson har blivit Gagarin Cup-mästare en gång tidigare under sina tre år i klubben. Nu har han chansen igen under sin fjärde säsong i Rysslands huvudstad.


***


Intressant? Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)