HockeyNews
PLUS

Djurgården gör om på backsidan inför ödesmatchen mot Frölunda

(18961) Gragnani/Rakhshani/Nilsson
Bildbyrån/Mattias Ek/HockeyNews.se

Publicerad: 7 april 2021

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Djurgården har laddat om efter hemmaförlusten mot Frölunda i den första åttondelsfinalen.

Och backsidan kommer att se annorlunda ut jämfört med i Stockholm.


Frölunda vände ett 1–0-underläge mot Djurgården på Hovet till 3–1-seger i den första åttondelsfinalen. Det innebär att göteborgarna har matchboll på onsdagskvällen hemma i Scandinavium.


Djurgården fick backen Marc-André Gragnani skadad efter en tackling från Frölundaforwarden Christoffer Ehn. Stockholmslaget mörkar om Gragnani kan spela eller inte på onsdagskvällen.


– Slutspelstider. Vi får se… säger Djurgårdstränaren Robert Ohlsson till HockeyNews.se.


Enligt uppgift till HockeyNews.se kommer backen Tobias Ekberg att vara tillbaka i laget efter att ha fått stå åt sidan i den första åttondelsfinalen.


Marc-André Gragnani grinade illa efter en tackling i första mötet med Frölunda och kunde inte spela mer på Hovet. Foto: Bildbyrån.


Djurgårdens mål mot Frölunda gjordes av backen Tom Nilsson som smällde in sitt andra slutspelsmål i karriären mot laget han vann SM-guld med 2016.


Djurgården behövde lite hjälp från andra lag för att kunna knipa den sista åttondelsfinalplatsen och fick vänta ett par dagar efter sin sista grundseriematch mot Färjestad innan det var klart.


– Det känns som vi kom tillbaka lite från de döda. När vi torskade den sista matchen, så man hade en förhoppning, men det kändes ganska långt borta. När vi sedan gick till slutspel var det en jäkligt skön känsla. Jag tror att alla fick en boost av det. En vikt som släppte från våra axlar. Även fast det var svårt efter sista grundseriematchen så har vi all energi nu. Jag tycker att träningarna innan har varit väldigt bra, med bra fokus och bra energi. Vi har ställt om snabbt, säger Tom Nilsson.


Han gillade det mer fysiska spelet mot Frölunda. Det blev 30–20 i utdelade tacklingar och det var hett.


– Det kändes verkligen där ute att nu är det slutspel. Det var extra hårt i närkamperna, lite extra gruff, lite extra snack. Det är en rätt skön känsla, faktiskt. Det är jäkligt roligt med slutspel och jag vill fortsätta längre med det, säger Nilsson.


Djurgårdsforwarden Rhett Rakhshani, som vann SM-guld med Frölunda – mot Djurgården – för två år sedan var inte nöjd med 3–1-förlusten på Hovet.


– Vi blev långsamma och höll inte uppe farten. De spelade snabbare än oss i andra och tredje perioden, säger Rakhshani till HockeyNews.se.


Däremot finns det inte tid att hänga läpp över förlusten.


– Vi måste lära oss snabbt. Vi behöver vinna två matcher i Göteborg och det spelar ingen roll om det är borta eller hemma just nu för det är inga fans på plats. Vi har två hockeymatcher till att spela och vi måste hitta ett sätt att förbättra oss och spela snabbare och få med oss benen. Då blir det lite längre anfall.


Hett på Hovet. Djurgårdens Rhett Rakhshani och Frölundas Nicklas Lasu hade lite att diskutera. Foto: Bildbyrån.


Även Rakhshani går igång lite extra på de tuffare fysiska tagen i SM-slutspelet. Det här är hans åttonde SM-slutspel och Djurgården är hans sjätte SHL-klubb sedan 2012/2013.


LÄS MERDjurgårdens stjärnback skadades i sin comeback: "Läget är oklart"


– Det var många tacklingar. Många killar spelade på gränsen, det är slutspel och inte så många powerplay. Det är så det är den här tiden på året. Det var helt och hållet vad jag förväntade mig. Det kommer med territoriet av att vara i den här situationen. Det gör saker så mycket roligare för ett höjer nivå på intensiteten, säger Rakhshani.


Tar det fram det bästa hos dig eller är det något Frölunda kan dra nytta av?


– Det är inte en fördel för någon utan alla har samma spelplan. Det handlar om vem som är bäst på det och vem som kliver fram och höjer sig. Vi jobbade hårt men behöver vara lite smartare och bli bättre på att sätta chanserna ärligt talat. Vi behöver också hålla ihop laget bättre, menar Rhett Rakhshani.


***


Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)