Djurgårdens stjärnback skadades i sin comeback: "Läget är oklart"


6 april 2021

STOCKHOLM. Inte nog med att det blev förlust i den första åttondelsfinalen för Djurgården mot Frölunda.

Stjärnbacken Marc-André Gragnani utgick skadad.Den kanadensiske OS-backen Marc-André Gragnani missade Djurgårdens två sista matcher i grundserien på grund av en skada. Och då föll Djurgården mot både Linköping och Färjestad.


Gragnani, som inte hade spelat ishockey på ett år, hade fram till skadan gjort poäng i samtliga fem matcher som han spelat för Djurgården i SHL.


Mot Frölunda gjorde Gragnani comeback, men i slutet av matchen blev han skadad efter en rejäl tackling från Frölundaforwarden Christoffer Ehn, som inte blev utvisad.


Nu är frågan hur illa det är ställt med Gragnani.


– Det blir lite frågetecken för Marc-André. Det kan jag inte svara på. Det är oklart, säger Djurgårdstränaren Robert Ohlsson efter 3–1-förlusten mot Frölunda.– Han har varit borta en period när han inte har varit helt hel. Sedan när det är slutspel får man se till att man kommer till spel, så är det ju. Förhoppningsvis kommer Marc till spel på onsdag, då har vi en viktig match, säger Ohlsson i nån sorts understatement.


För om Djurgården inte vinner i Scandinavium är säsongen över.


Ohlsson hade inga synpunkter på Ehns tackling.


– Jag gillar ju närkamper. Det gäller ju bara att vara med där ute så blir det bra, säger Ohlsson.


Fröundas huvudtränare Roger Rönnberg flikar snabbt in som en påminnelse:


– ”Robban” har dessutom utbildat Christoffer Ehn en gång i tiden för att han ska gå in i närkamper, så han är superutbildad.


Djurgårdens Marc-André Gragnani åkte på en tackling mot Frölunda och kunde inte fullfölja matchen. Foto: Bildbyrån.


Roger Rönnberg var nöjd med Frölundas spel i 3–1-vinsten mot Djurgården.


– En bra hockeymatch tycker jag för att vara första matchen i ett slutspel efter en rätt så ryckig serie. Det är inte bara att trycka på en knapp för spelarna och gå ut och spela. Det syns första fem då Djurgården är klart bättre än oss tycker jag. Därifrån får vi grepp om matchen och gör en bra match framåt. Jag tycker vi stora delar styr fem mot fem och vi får vinna i special teams. Det är väl bra, men det är bara en match. Vi behövs pusha varandra för att bli bättre i varje match om vi ska ha något med det här att göra i slutändan, säger han.


Frölunda har haft svårt att göra mål den här säsongen och mot Djurgården räckte det med två till seger, plus Nicklas Lasus slagskott i tom bur i slutete.


– Jag har tjatat om effektiviteten så att jag nästan är hes. Vi vinner med små marginaler idag, det är 2–1 och uttagen målvakt och det är en studs ifrån trots att vi har ett markant spelövertag. Vi behöver trycka dit någon puck för att se om vi kan omvandla spelövertag och mycket puckinnehav till mål, helt enkelt. Det är fortfarande det jag tjatar om, säger Roger Rönnberg.


Frölunda fick klara sig utan backen Filip Johansson, som blivit smittad av corona, men det ska inte ha spritt sig till övriga laget.


– Han blev det på hemmaplan. Det är högst odramatiskt. Vi testar killarna så fort de har minsta symptom. Han testade positivt, säger Rönnberg.


Djurgårdens Robert Ohlsson gillade som sagt närkamperna i den första åttondelen mot Frölunda. Men Stefan Elliotts 2–1-mål för Frölunda i den andra perioden blev matchvinnande.


– Det var kul att se att det small i sargerna. Det hettar alltid till lite. Det tycker jag om. Sedan kan jag tycka att det blir lite psykologiskt viktigt med 0,5 sekunder kvar av andra perioden innan det är slut när Frölunda lyfter in pucken, skymmer och gör mål i sitt powerplay. Det blir psykologiskt viktigt så klart, sedan får vi inte till någon push i tredje heller.


LÄS MERHoltz bänkad i sin första slutspelsmatch – sedan nötte han extra


Tobias Ekberg blev petad när Gragnani var tillbaka i spel och Simon Johansson var hemma från utlåningen till Mora.


– Tanken gick att vi fick in Marc-André, var bäste back, och det blev på Ekbergs bekostnad. Sedan tycker vi att Simon har kommit in med bra självförtroende och har spelat en bra offensiv hockey. Skulle vi behöva ett offensivt drag kände vi att Simon är i form och självförtroendet är där. Sedan får vi se hur vi matchar laget på onsdag, säger Robert Ohlsson.


***


Gillade du artikeln? Värd en 50/50 lott – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.