HockeyNews
PLUS

Stort intresse för danska ligans poängkung i Sverige: ”Pratat med många lag”

(18939) Brady Shaw
ECHL/Montage

Publicerad: 6 april 2021

FacebookXWhatsApp

Brady Shaw, 28, vann den danska ligans poängliga i överlägsen stil.
Nu jagas den kanadensiske forwarden av flera allsvenska klubbar inför nästa säsong.
– Vi har pratat med många lag i HockeyAllsvenskan och hoppas på ett positivt besked där, säger hans agent Pat Curcio.

HockeyAllsvenskan presenteras av:

UNIBET – ligans huvudpartner


I förra veckan kunde vi berätta att Oskarshamn jagade den kanadensiske poängmaskinen Cameron Brace, hemmahörandes i den danska ligan. Nu ska även allt vara påskrivet och klart, enligt 

Barometern. 


Nu är även den danska ligans poängkung Brady Shaw ett hett namn för de svenska klubbarna inför nästa säsong. Det bekräftar hans agent Pat Curcio för HockeyNews.se


– Vi har pratat med många lag i HockeyAllsvenskan och hoppas på ett positivt besked där. Men det är bara diskussioner så här långt, vi har inga konkreta kontraktsförslag på bordet ännu, säger han och fortsätter:


– Han har haft en bra säsong i Danmark och har slagit målrekordet. Det vore en bra möjlighet för honom att åka till Sverige och visa upp sig själv.


Agenten vill inte gå in på vilka lag som visat intresse för 28-åringen, men enligt uppgifter till HockeyNews.se ska det röra sig om tre klubbar som slåss om forwardens signatur. 


Brady Shaw har tillbringat stora delar av sin karriär i Nordamerika där han öst in poäng i ECHL, innan han inför den här säsongen valde att hoppa på ett kontrakt i den danska ligan med Esbjerg. Där har han nu gjort stor succé och med sina 72 poäng (34+38) på 47 matcher vann han poängligan i överlägsen stil före svenska spelare som Mattias Persson och Marcus Olsson.

***

Var med och bidra till HockeyNews.se för fler nyheter, intervjuer och bevakning. Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)