HockeyNews
PLUS

Ingen förändring i publiktaket – FHM begär uppskjutna lättnader

(16355) Publiktomt
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 30 mars 2021

FacebookXWhatsApp

Det ser inte ut att bli några lättnader när det gäller publiktaket i Sverige.
Nu begär nämligen Folkhälsomyndigheten att regeringen skjuter upp de lättnader som eventuellt kunde träda i kraft den 11 april.

ANNONS
Coronaläget i Sverige är fortsatt allvarligt. För närvarande får max åtta personer samlas på offentliga tillställningar, det enligt den så kallade begränsningsförordningen.

Folkhälsomyndigheten föreslog i februari att förändringar i begränsningsförordningen skulle tas i kraft den 11 april, om smittläget skulle tillåta det. Bland annat kunde då evenemang inomhus få ha en maxpublik på 50 personer.

Men så verkar inte vara fallet. Igår skickade nämligen myndigheten en hemställan till socialdepartementet där de begär att regeringen ska skjuta upp lättnaderna, då läget fortfarande är allvarligt.

Nu görs bedömningen att eventuella lättnader kan träda i kraft i månadsskiftet april/maj och därför begär Folkhälsomyndigheten att nytt datum blir den 3 maj.

Nu är det upp till regeringen om man ska följa rekommendationen och skjuta på lättnaden. Så brukar bli fallet, vilket innebär att nuvarande restriktioner ligger fast. Det innebär bland annat att det inte kommer tillåtas någon större publik på idrottsevenemang.

 ***

Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln