Leksandsbacken väntas bli för dyr för schweiziska toppklubben


29 mars 2021

Mirco Müller gjorde hattrick för Leksand i torsdags.

Frågan är hur stor chansen är att han blir kvar i SHL-klubben – eller ens i Europa.


SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Den NHL- och VM-meriterade schweizaren Mirco Müller kom sent till Leksand den här säsongen. Men den 26-årige backen har snabbt anpassat sig och varit en förstärkning för dalalaget som slåss i toppen av SHL-tabellen.


Det kommer inte att bli någon lätt sak att förlänga kontraktet med Müller. Den schweiziska toppklubben Zug, som även visar intresse för Rögles landslagsback Niklas Hansson, är realistisk och förstår att det är NHL i första hand som gäller för Mirco Müller.


LÄS MERUppgifter: Schweizisk storklubb visar intresse för Rögles toppbackLeksands Mirco Müller är uppskattad, men har NHL i sikte. Foto: Bildbyrån.


Det låter nästan lite uppgivet från Zugs sportchef Reto Kläy. Klubben måste nämligen också dra ner lönekostnaderna nästa säsong med 700 000 schweizerfrancs, motsvarande 6,5 miljoner kronor.


– För det första har han aldrig varit en av mina toppkandidater. Och för det andra så frågar jag mig seriöst: Har vi råd med Mirco Müller?, säger Reto Kläy till tidningen Zentralplus .


Mirco Müller, som var med och spelade VM-final mot Tre Kronor i Köpenhamn 2018, har spelat 185 NHL-matcher under sex NHL-säsonger för San Jose och New Jersey.


– Jag kommer inte att skriva på för något annat lag så länge jag spelar för Leksand. Jag vill avsluta här först och inte låta mig själv bli förvirrad, men jag är definitivt öppen för att återvända till Leksand till nästa säsong. Det har gått bra för mig och laget. Vi får se vad som händer, har Müller sagt till HockeyNews.se.


LÄS MERMüller om karriärens första hattrick – och framtiden: ”Öppen för att återvända”


I SHL har han gjort fyra mål och tre assist på tolv matcher och har spelat nästan 21 minuter i snitt per match.


***


 Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.