HockeyNews
PLUS

Müller om karriärens första hattrick – och framtiden: ”Öppen för att återvända”

(18702) Mirco Muller
Bildbyrån

Publicerad: 25 mars 2021

FacebookXWhatsApp

ÄNGELHOLM. Karriärens första hattrick avverkades i toppmötet mot Rögle.
Nu är frågan om Leksand lyckas behålla stjärnbacken Mirco Müller till nästa säsong. 
– Jag vill avsluta här först och inte låta mig själv bli förvirrad, men jag är definitivt öppen för att återvända till Leksand till nästa säsong, säger han efter 3–1 segern. 

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey


En period och 18 sekunder tog det, sedan hade Leksands stjärnback Mirco Müller blivit hattrickskytt i toppmötet mot Rögle. Schweizarens mål blev också de enda för Leksand och till slut kunde dalalaget vinna med 3–1. 


– Det var en bra match av laget. Vi ville verkligen vinna den här matchen, att möta ettan i tabellen ger alltid extra motivation. De här poängen är extremt viktiga för oss i kampen om topp tre, för att få hemmafördel i den första slutspelsrundan. Det var en riktigt rolig match att spela, säger han. 


Var det karriärens första hattrick?


– Jag tror det, i alla fall under min seniorkarriär. Jag har inte varit i närheten av att göra två mål i samma match tidigare vad jag vet. Det var tursamt, jag sköt ju bara tre skott också. Men jag tar det, säger backen som nästan såg lite chockad ut när det tredje målet damp in bakom Christoffer Rifalk: 


– Det var en kombination av både glädje och chock. Jag menar, jag gör inte mål så ofta och det är stor glädje när den väl går in. 


LÄS MER: Spaningar från RBK-LIF: ”Inget snack – Leksand kan gå hela vägen”


Segern var Leksand sjunde i rad och laget har därmed prickat formen lagom till slutspelet. 


– Vi spelar med stort självförtroende. De gjorde första målet idag, men vi lät det inte påverka oss och fortsatte att fokusera på vårt. Det är en av de stora nycklarna för oss. Även fast vi har skador på många nyckelspelare kommer en ny kille in och tar vid och gör det bra, säger han. 


Schweizaren fick inget nytt NHL-kontrakt i höstas och anslöt till Leksand i början av februari, efter att ha jagats av ett flertal SHL-klubbar. 


– Det var en bra lösning för mig. Jag hade tur eftersom Leksand erbjöd mig en plats i laget efter det här galna året. Jag blev bara glad och tacksam över att ha någonstans att spela i ett så här bra lag, säger han. 


Är du besviken över att du inte fick fortsätta i NHL?


– Ja, jag ville spela i NHL och jag skulle ljuga om jag sa annat. Men samtidigt har det varit en galet år och en galen sommar, med lönetakssituationen där borta. Jag vet fortfarande att jag kan spela där, men just nu är allt fokus på att spela för Leksand och göra det så bra som möjligt, så får vi ta det andra sen. 


Den 26-årige backens kontrakt löper ut efter säsongen, men just nu fokuserar han inte särskilt mycket på framtiden. 


– Jag säger som jag har sagt till de andra, jag vill avsluta året här först. Jag kommer inte att skriva på för något annat lag så länge jag spelar för Leksand. Jag vill avsluta här först och inte låta mig själv bli förvirrad, men jag är definitivt öppen för att återvända till Leksand till nästa säsong. Det har gått bra för mig och laget. Vi får se vad som händer, säger han. 


Har du haft några diskussioner med Leksand?


– Som jag sa har jag sagt detsamma till dem som jag säger till dig. Jag vill fokusera på att avsluta säsongen här och göra ett starkt slutspel och sen får vi ta allt sånt sen. 


Är prioriteten på att få en ny chans i NHL?


– Ja, jag vill tillbaka. Men samtidigt, det finns en affärsdel av det också. Jag tänker inte så mycket på det just nu. Det finns tid att fundera på det under sommaren. Det beror så klart på det ekonomiska också och vad det finns för erbjudanden att ta del av. Som jag sa så vill jag bara ha roligt nu och jag gillar att vara här och har bara fokus på att avsluta säsongen starkt, säger han.


Rögle – Leksand 1–3 (1–2, 0–1, 0–0)
Mål, Rögle: 
Moritz Seider,
Mål, Leksand: Mirco Müller 3

Skott: 34-23 (13–12, 11–5, 10–6)

***

Var med och bidra till HockeyNews.se för fler nyheter, intervjuer och bevakning. Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)