HockeyNews
PLUS

Uppgifter: Schweizisk storklubb visar intresse för Rögles toppback

(18673) Niklas Hansson
Bildbyrån

Publicerad: 24 mars 2021

Niklas Hansson har imponerat stort sedan han återvände till Rögle i fjol. Men nu kan backen vara på väg bort från SHL-klubben. 

Enligt uppgifter till Zentralplus är backen aktuell för en flytt till den schweiziska storklubben Zug till kommande säsong. 

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey


Backen Niklas Hansson återvände till Rögle inför fjolårssäsongen efter två säsonger i Dallas Stars organisation, där det idel blev AHL-spel. 


Sedan återkomsten till Sverige har han imponerat stort med sitt tvåvägsspel och den här säsongen har backen noterats för 24 poäng (6+18) på 48 matcher, där han haft en istid på 21:33 minuter i snitt per match. 


Men till nästa säsong kan han vara förlorad för ängelholmarna. Enligt uppgifter till tidningen Zentralplus är backen aktuell för att fylla en av de två tomma importplatserna i den schweiziska storklubben Zug till kommande säsong. 


Zug ska ersätta två av sina toppbackar i Raphael Diaz och Santeri Alatalo, som båda kommer att lämna klubben efter säsongen. Tidningen skriver vidare att Niklas Hansson, som har kontrakt med Rögle till säsongen 22/23, har en klausul som möjliggör en utlandsflytt inför nästa säsong. 


Niklas Hansson har en tidigare koppling till den nuvarande Zug-tränaren Dan Tangnes, som han hade som coach under sin förra sejour i Rögle. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS