HockeyNews
PLUS

Djurgården rycker i den tidigare stortalangen: "Vill ha bra spelare"

(18446) Marcus Davidsson/Södertälje
Jesper Zerman/Bildbyrån

Publicerad: 12 mars 2021

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Marcus Davidsson kan komma att återvända till Djurgården.

Stockholmsklubben visar intresse för den 22-årige centern som har visat gryende storform i Södertälje.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Djurgårdens lagbygge inför kommande säsong pågår och sportchefen Joakim Eriksson förhandlar med både befintliga spelare i truppen och med spelare som har utgående kontrakt i andra klubbar och som finns tillgängliga på marknaden.


Enligt uppgift till HockeyNews.se är Djurgården intresserat av att hämta hem centern Marcus Davidsson, som flyttade till Växjö efter Djurgårdens SM-final mot Frölunda 2019.


I Växjö fick Davidsson inte sitt spel att lossna och under första säsongen i Smålandsklubben gjorde han 13 poäng (7 mål, 6 assist) på 31 SHL-matcher.


Under den senaste säsongen hade han inledningsvis skadeproblem och efter tolv matcher (en assist) flyttade han vidare till Västervik i Hockeyallsvenska. Där fick han under en kortare tid återförenas med sina kedjekamrater från Djurgården, Ottawas Jonathan Davidsson och Washingtons Axel Jonsson Fjällby.


Men inte heller i Västervik fann Marcus Davidsson sig riktigt till rätta (ett mål, fyra assist på 23 matcher. Det har han gjort sedan han kom till Södertälje. Och på tolv matcher i SSK har han också bidragit med två mål och fem assist och ett stabilt defensivt spel och är på klar uppåtgång igen.


Under sin senaste SHL-säsong i Djurgården 2018/2019 gjorde han 27 poäng (10 mål, 17 assist) på 52 matcher.


Marcus Davidsson gör ett uppskattat jobb för Södertälje i kampen om en plats i nästa års SHL. Foto: Bildbyrån.



Det har gått så bra i Södertälje under våren att Djurgården, som känner till hans potential, har tagit kontakt med Marcus Davidsson och hört sig för om nästa säsong.


– Marcus har varit ganska noggrann med att det ska kännas rätt för honom var han spelar. Jag tror att som han har uttryckt både till mig och officiellt är hans fokus här och nu att göra bra ifrån sig i Södertälje. Med tanke på hur hans senaste ett och ett halvt år har varit är det väl bra att han har fokuset där, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson till HockeyNews.se.


LÄS MERDjurgårdens drömvärvning har bestämt sig om nästa säsong


Djurgården behåller sin linje i fråga om nyförvärven.


– Vår rekryteringsprofil och strategi är tydlig. Ett: Vi vill ha bra spelare. Två: De får gärna komma från Sverige och Stockholm, men det är inte en nödvändighet, säger Eriksson.


***


Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!