Spaningar från Timrå–Modo: "De sista procenten saknas just nu"

(18421) Morten Madsen

Publicerad: 10 mars 2021

TIMRÅ. Modo gjorde som man har gjort ofta denna säsong, det vill säga vinna i derbymatcher. Denna gång med 3–2 över Timrå.
Här är de spaningar HockeyNews.se:s reporter Alexander Nilsson gjorde under matchens gång.

UNIBET - ligans huvudpartner

Han hade man velat se mer av
Valentin Zykov var ett av de drag sportchefen Fredrik Glader gjorde precis innan transferfönstret stängde, men på grund av pappersexercisen dröjde debuten och kvällens match var bara ryssens femte i Modo. Synd för Modo, för han ser ut att vara en bra tillgång och har hittat kemi med Johan Harju och Patrik Karlkvist i förstakedjan. Bra händer och näsa för mål. Efter kvällens mål står han nu på fyra poäng på fem matcher.

Vad har hänt med powerplayet?
Timrå har haft det kämpigt i numerärt överläge den senaste tiden. Inför kvällens match hade man spelat tre matcher i mars, och inte gjort mål på de knappt 15 minuter man varit minst en man mer än motståndarna. Och det fortsatte ikväll. Tre fruktlösa tillfällen med en man mer på isen och över 20 raka minuter i powerplay utan mål. Här har Timrå en nöt att knäcka.

Har växt ut till ett rejält offensivt hot
Att Viktor Lodin är en forward med väldigt mycket puck i sig råder det ingen tvekan om, men under den första halvan av säsongen fick han inte ut så mycket som önskat offensivt. Nu har forwarden däremot växlat upp rejält och få byten passerar där han inte hotar offensivt. Ett mål i dag och 23 poäng på 22 matcher efter nyår.

De sista procenten saknas just nu
Med två matcher kvar att spela står det klart att Timrå inte har chans att slå Björklövens poängrekord från förra säsongen och som man spelat på slutet är det inte särskilt oväntat. Från sidan känns det som att man släppte lite på gasen och det är inte 100% under 60 minuter per match. Nu måste de se till att klara av att slå på knappen när slutspelet väl börjar.

Modo önskar nog derbyn i varje omgång
Det går inte att komma ifrån, och det är inte första gången denna säsong, men det är något som händer med Modo när det står Timrå eller Björklöven på motståndarnas bröst. I helgen som var tvålade man dit Björklöven två gånger om och ikväll stod man upp bra efter den första perioden. Man visar att man kan spela hockey, men det händer alldeles för sällan.

Timrå IK–Modo Hockey 2–3 (0–1, 1–0, 1–2)
Mål, TIK: Viktor Lodin, Albin Lundin
Mål, Modo: Valentin Zykov, Brendan Mikkelson, Daniel Sylwander
Skott: (23–5, 12–12,