Brynäs inför besparingsprogram – ska spara mångmiljonbelopp


19 november 2020
Brynäs IF har valt att agera hårt för att försöka komma undan den ekonomiska smällen så bra som möjligt.
Klubben har satt in ett kostnadsbesparingsprogram, som bland annat medför att spelare, ledare och personal går ner i lön och att tio tjänster har sagts upp.

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey 

Brynäs IF har det tufft rent resultatsmässigt i SHL i år. Men även ekonomiskt – vilket de inte är ensamma om.

Klubben gick in i den här säsongen med en organisation som var byggd för att ta föreningen till en omsättning på 180-200 miljoner kronor, vilket inte är möjligt på grund av coronapandemin.

– Vi vet att det definitivt inte är möjligt att vara på den nivån under nuvarande säsong, och det är väldigt lite som talar för att vi kan vara där nästa. I SHL pratar vi om att det kan ta tre till fem år innan vi är tillbaka där vi var inför den här säsongen. Då blir det tyvärr ohållbart att behålla samma storlek på organisationen. Vi behöver anpassa oss efter verkligheten, men fortsatt på en nivå där vi kan vara framåtlutande och slagkraftiga både i den sportsliga och kommersiella verksamheten, säger klubbdirektören Michael Campese på klubbens hemsida. 

Föreningen uppskattar att de kan förlora 37 miljoner i år, men med de åtgärder som redan satts in har den siffran sjunkit till 32 miljoner.

För att reducera ner den siffran ytterligare har klubben nu satt in ett kostnadsbesparingsprogram och justerar även organisationen för en mindre kostym till säsongen 2021/2022. 

Bland annat har tio tjänster blivit uppsagda eller inte erbjudna förlängt kontrakt sedan i somras. Spelare, ledare och personal har också gått med på en lönesänkning på 10 procent (för de som tjänar över 25 000 kronor i månaden), som till att börja med gäller i 90 dagar.

Klubben meddelar också att spelare och ledare även kommer att avstå från stora delar av sina eventuella bonusar. 

Med uppsägningarna och lönesänkningarna så räknar klubben med att spara miljonbelopp i år, och mångmiljonbelopp nästa säsong. 

– Styrelsen och ledningen vill tacka alla spelare, ledare och övrig personal som på ett exemplariskt sätt valt att stötta föreningen. Vi vill också tacka alla de som gjort ett fantastiskt jobb för Brynäs IF, men på grund av situationen ändå fått lämna föreningen, säger Michael Campese. 

***


Bra artikel? Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.