HockeyNews
PLUS

Förhandlingarna om nytt coachkontrakt drar ut på tiden i Djurgården

(18163) Robert Ohlsson/Djurgården
Simon Eliasson/Bildbyrån

Publicerad: 23 februari 2021

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Robert Ohlssons kontrakt som huvudtränare för Djurgården är på väg att gå ut.

Han och klubben har tagit en timeout i förhandlingarna.

– Jag vill vinna med Djurgården. Då ska jag känna att det är så också, säger Ohlsson till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Djurgården vill behålla Robert Ohlsson som huvudtränare i SHL. Men sedan en tid tillbaka har diskussionerna om ett nytt kontrakt lagts på is.


– Vi har pausat den dialogen med honom och våra tränare för tillfället. Vi har fullt fokus på det vi har framför oss nu. För fem omgångar sedan hade vi sju raka torsk. Då var det fullt fokus på det. Nu är det fokus på att bibehålla den spelmässiga trend vi har, det är inte bara resultatmässigt med tre vinster på fem matcher, vi spelar också bättre och stadigare igen, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson till HockeyNews.se.


När det kommer till känslor för Djurgården så är de besvarade från Robert Ohlssons sida. Däremot är han också tydlig med att berätta att kontraktssnacket har fått stå åt sidan sedan några veckor tillbaka.


– Ja, det är pausat. Vi hamnade också i en situation där vi är tvungna att ”foka” på nuet där vi är. Det känns som att vi: ett, börja vinna hockeymatcher. Så vi lade allt annat åt sidan, säger Ohlsson inför tisdagens bortamöte med Örebro.


Lite att fundera på. Djurgården och Robert Ohlsson sköt förhandlingarna om ett nytt kontrakt åt sidan när förlusterna var många. Foto: Bildbyrån.


Robert Ohlsson har lett Djurgården sedan 2016. Han flyttade hem till Stockholm efter att som assisterande coach till Roger Rönnberg ha tagit Frölunda till SM-guld.


2019 stod Ohlsson och Rönnberg öga mot öga i en SM-final där Frölunda var starkast. SM-silvret är 46-årige Robert Ohlssons hittills största framgång i Djurgården.


Vilka krav har du på ett nytt kontrakt?


– Krav? Jag har inga krav. Men i slutändan ska det jag vill och det klubben vill, då ska vi vara med och utmana om toppositionerna i Sverige, och Europa, så är det. Det är vad vi har sagt och då måste det vara så också, säger Ohlsson.


Han säger sig vara nöjd med förutsättningarna i Djurgården, som har långt ifrån den dyraste spelartruppen i SHL.


– Jag tycker att vi har en bra livsåder med de unga som kommer upp underifrån. Jag tycker det. Jag tycker att det finns där. Jag tycker att vi gjorde rätt när vi fick hem ”Ante” (Andreas Engqvist). Sedan blev det inte så mycket speltid för honom. Jag tycker vi gjorde rätt när vi fick hem Jacob (Josefson). Jag tror att om vi kan blanda de unga med bra äldre spelare som är på plats och hela och friska så ökar möjligheten, hehe, säger Ohlsson.


Djurgårdens Jacob Josefson är en av ligans nyttigaste spelare – när han är hel och frisk och kan spela. Foto: Bildbyrån.


– Det märker man ju. När vi har haft den mixen, då har vi varit bra också. Så det gäller att ha den mixen.


Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson har inte satt någon deadline för när han vill att Robert Ohlssons namn ska finnas på ett nytt kontrakt.


LÄS MERTungt för Josefson – så är skadeläget i Djurgården


Eller om det blir någon annan än Ohlsson för den delen.


– När nästa säsong börjar, hehe. Och då menar jag kanske när nästa försäsong börjar, säger Joakim Eriksson.


***


Vill du bidra till HockeyNews.se för fler nyheter, intervjuer och bevakning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)