HockeyNews
PLUS

Tungt för Josefson – så är skadeläget i Djurgården

(17892) Sebastian Strandberg/Jacob Josefson
Bildbyrån

Publicerad: 23 februari 2021

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Läget för Djurgårdens lagkapten och toppcenter Jacob Josefson är osäkert.

Comebacken för Sebastian Strandberg kommer också att dröja.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Djurgården har tre bortamatcher den här veckan mot Örebro, Malmö och Frölunda. Varken Jacob Josefson eller Sebastian Strandberg kommer att spela i någon av matcherna.


– Vare sig Josefson eller Strandberg spelar före brejket. Sedan får vi se den 9 mars hur läget är, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson till HockeyNews.se.


Jacob Josefson drabbades av en hjärnskakning borta mot Rögle den 19 januari och har missat de senaste elva matcherna. Den här säsongen har Djurgårdens lagkapten spelat 27 av 44 matcher och gjort 14 poäng (7 mål, 7 assist).


Sebastian Strandberg skadade sig i ena benet borta mot Örebro den 16 januari. Han gjorde comeback den 16 februari borta mot HV71, men tvingades kliva av och har inte spelat sedan dess. Strandberg har spelat 32 av 44 SHL-matcher och gjort 25 poäng (7 + 18).


– Den som är närmast comeback är väl Strandberg skulle jag gissa, säger Joakim Eriksson.


Sebastian Strandberg blev skadad på nytt i comebacken för Djurgården mot HV71 den 16 februari. Foto: Bildbyrån.


Efter den här veckans tre bortamatcher har Djurgården ett speluppehåll i SHL-programmet. Det blir tio dagar långt.


– Det har inte de andra lagen, men vi har det. Vi har egentligen ledigt hela sportlovet. Sedan har vi Leksand hemma den 9:e, konstaterar Joakim Eriksson.


Frågan är om Jacob Josefson kan vara med då. Han har missat 33 procent av matcherna (48 av 145) sedan återkomsten till Djurgården 2018.


–  Det är klart att det är bekymmersamt, både i det korta och det långa loppet. Det är svårprognosticerat hur man läker ihop efter sådant. Å andra sidan var det en av anledningarna till att vi tog in Ryan (Stoa) att vi ska vara så pass slagkraftiga oaktat om ”Josef” och Strandberg är med, att vi ska ha en tillräckligt djup centersida i alla fall. Vi har sju centrar på avtal just nu varav två är skadade, säger Joakim Eriksson.


Djurgården har trots avbräcket att spela utan sina två toppcentrar tagit sig ur en svacka och är på väg att säkra en plats i åttondelsfinalen.


– Det lag som spelar nu och som är friskt har vunnit tre av de sista fem matcherna mot bra motstånd i serien och har vunnit ett par starka bortamatcher, säger Joakim Eriksson.


– Målsättningen är att det lag vi slutför säsongen med ska ha förmågan att vara konkurrensdugligt. Får vi tillbaka ”Sebbe” och så småningom ”Josef” ökar vår konkurrensförmåga ytterligare så klart.


Djurgården låg under med 4–2 i Luleå efter två perioder, men lyckades vända till en 5–4-seger och tre poäng.


– Vi tyckte väl att vi hade nästan gett bort tre mål när vi egentligen hade gjort en ganska bra prestation. Vi kände att vi hade chansen. Det var tuffa mål de fick. Vi kände att vi hade chansen och ville göra en bra avslutning. Jag tycker att vi gjorde en bra push och det var glädjande att vi fick in några bra mål. Sedan behövs det någon liten skitkasse också om man ska vända, säger Djurgårdens huvudcoach Robert Ohlsson till HockeyNews.se.



Backen Marcus Högström blev bänkad mot Luleå och fanns inte med på isträningen under måndagen.


– Han är med (mot Örebro). På matchen var det inte hans kväll helt enkelt och då var det någon annans kväll. Då fick (Tobias) Ekberg spela mer. Det går upp, det går ner, säger Ohlsson.


Välmeriterade Marc-André Gragnani gjorde sin första isträning med Djurgården under måndagen. Det var första gången han åkte skridskor sedan i julas på grund av en hård lockdown i hans hemstad Montreal.


LÄS MEROS-backen bestämde sig för Djurgården efter kontakt med Leksands kapten


Enligt Gragnani själv är planen att han gör debut för Djurgården mot Malmö på torsdag.


– Han gjorde sitt första ispass och såg jäkligt bra ut. Vi får se hur vi gör. Å ena sidan är det inte så mycket kvar av säsongen. Å andra sidan ska det hålla också. Vi kommer att använda honom mycket. Han är en bra mobil back och passningsskicklig, säger Robert Ohlsson om Djurgårdens backvärvning.


Långtidsskadade Anton Hedman (hjärnskakning) tränar med laget, men bär röd tröja eftersom han inte är tacklingsbar.


***


Vill du bidra till HockeyNews.se för fler nyheter, intervjuer och bevakning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!