HockeyNews
PLUS

Djurgården fortsatt med i kampen om centerstjärna – vill ha hem Krüger

(17388) Marcus Krüger/ZSC Lions/Zürich
Bildbyrån

Publicerad: 15 januari 2021

FacebookXWhatsApp

Konkurrensen om stjärncentern Marcus Krüger kan bli hård.

Men ett ekonomiskt ansträngt Djurgården har inte gett upp.

– Vi i Djurgården uppvaktar också Marcus för att vi vill att han ska komma hem. Det är inget konstigt i det, säger sportchefen Joakim Eriksson till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Sedan flera månader tillbaka undersöker Djurgården möjligheten att locka hem den dubble Stanley Cup-mästaren och VM-guldvinnaren Marcus Krüger från Schweiz.


30-årige Krüger skrev på ett tvåårskontrakt med storklubben ZSC Lions i Zürich då han flyttade tillbaka till Europa 2019 efter åtta säsonger i NHL där han blev mästare med Chicago både 2013 och 2015.


Han är en av de assisterande lagkaptenerna i Rikard Grönborg-coachade Zürich. Och nu vill klubben behålla Marcus Krüger minst en säsong ytterligare. Enligt tidningen Tages-Anzeiger kommer klubben att presentera ett erbjudande.


– Marcus har gjort bra säsonger i Zürich och Zürich är nöjt och vill uppvakta honom för att han ska vara kvar, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson till HockeyNews.se.


Ex-djurgårdaren Marcus Krüger har spelat en och en halv säsong i Zürich och har gjort 36 poäng (14 + 22) på 57 matcher. Foto: Bildbyrån.


Marcus Krüger har den här säsongen gjort 17 poäng (6 mål, 11 assist) för ZSC Lions i den schweiziska ligan. Joakim Eriksson bekräftar att Djurgårdens intresse för Krüger inför nästa säsong kvarstår.


LÄS MERDjurgårdens drömduo – så gör klubben för att hålla chansen vid liv


– Det är väl där läget är och vartåt det lutar är nog en fråga du får ställa till Marcus, säger Joakim Eriksson.


***


Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)