HockeyNews
PLUS

En toppcenter på is, en saknas – så tänker Djurgården inför deadline

(18005) Strandberg/Josefson/Johansson
Bildbyrån

Publicerad: 15 februari 2021

STOCKHOLM. Sebastian Strandberg är tillbaka på is och närmar sig comeback i Djurgården.

Det gör inte lagkaptenen Jacob Josefson. Sportchefen Joakim Eriksson utesluter inte en värvning under måndagen.

– Vi stänger ingenting förrän 24.00 i natt. Sedan får vi se om det blir något eller inte, säger Eriksson till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


På måndagen stänger transferfönstret för övergångar i SHL för den här säsongen. Djurgården har sedan nästan en månad tillbaka fått klara sig utan de skadade toppcentrarna Jacob Josefson och Sebastian Strandberg.


Den assisterande kaptenen Strandberg var poängkung i Djurgården då han blev skadad den 16 januari borta mot Örebro. Nu är han tillbaka på is och är aktuell för spel mot HV71 på tisdagen.


– Strandberg var med och tränade och det är väl lite dag till dag där, så får vi se. Han har gjort två dagar med laget så får vi hoppas att han kan göra det imorgon också så tar vi beslut därifrån, säger Djurgårdscoachen Robert Ohlsson till HockeyNews.se.


– Han har gjort två bra träningar med laget. Det kan jag konstatera.


För Jacob Josefson, som drabbades av en hjärnskakning borta mot Rögle den 19 januari ser det knepigare ut.


– Det är inget nytt att säga, säger sportchefen Joakim Eriksson.



Frågan är nu om Djurgården tvingas förstärka med ännu en center till laget. Vid midnatt går deadline för övergångar.


– Vi tog in (Ryan) Stoa när vi hade centerproblem. Vi har 15 forwards friska som tränar idag. Josefson är den som inte är frisk. Där är vi just nu, säger Joakim Eriksson.


Du sa till HockeyNews.se förra veckan att det kan bli aktuellt med att plocka in en center?


– Det var det vi sa, vi får se hur det blir med ”Josef” och Strandberg. Nu har Strandberg kört igår och idag och ser väl ut att komma till spel imorgon. ”Josef” kommer inte till spel den här veckan så får vi se sedan vad som händer.


Lagkaptenen Jacob Josefson har sedan han återkom till Djurgården 2018 från NHL missat en tredjedel av SHL-matcherna, 48 av 145.


– Jacob är inte på is med oss nu och har inte kommit igång alls sedan smällen på huvudet, säger Robert Ohlsson om Josefsons status.


– Han är på gymmet och det är inte så att näst följande dag blir ett nytt steg på (hjärn-)trappan utan det kan bli att det står still ibland. Och ibland blir det ett steg tillbaka. Det går inte spikrakt.


Djurgården har värvat den kanadensiske OS-backen Marc-André Gragnani som inte har spelat sedan den 27 februari förra året. Han ansluter till Djurgården i slutet av den här veckan.


– Han måste få arbetstillstånd först så han är inte i spel den här veckan, säger Joakim Eriksson.


Djurgården kommer att låna ut backen Simon Johansson till Mora.


– Vi kommer att låna ut honom på dispens till Mora och han kommer att spela ikväll i deras match (borta mot Västervik). Vi har möjligheten att kalla hem honom om vi har behov av det, säger Joakim Eriksson.


LÄS MER

SHL-klubbarnas önskelista inför deadline – så kommer klubbarna att agera


Djurgården har i gengäld hämtat hem backen Ludvig Hedström, som har varit utlånad till Almtuna.


– Han är hemma med oss den här veckan. Sedan kommer Gragnani och då är planen och tanken att han ska fortsätta i Almtuna efter det. Men vid det här laget vet man inte var man är om fyra dagar. Alla spelare som har kontrakt med Djurgården är tillgängliga för spel med Djurgården och sedan får vi ta det match för match, säger Joakim Eriksson till HockeyNews.se.


***


Vill du vara med och bidra till HockeyNews.se för fler nyheter, intervjuer och bevakning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS