HockeyNews
PLUS

SHL-klubbarnas önskelista inför deadline – så kommer klubbarna att agera

(17933) sportchiefs
Bildbyrån

Publicerad: 13 februari 2021

FacebookXWhatsApp

På måndag stänger transferfönstret och det är sista dagen för klubbarna att agera. Hur tänker SHL-klubbarna och vad behöver de få in?
HockeyNews.se tog kontakt med samtliga 14 sportchefer för en koll. 

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey


Michael Sundlöv, Brynäs (till klubbens hemsida)

Kommentar: – Det är lite för oss att ta det dag för dag vad vi känner vad vi behöver. Jag har full förståelse för att alla som sitter runt och är med i det här och följer det här varje dag blir otåliga och ivriga. Det blir vi också. Pulsen stiger när man känner att det här är nära och så kommer det ett samtal, och skit, de hade sajnat där. Det är mycket sånt i den här tiden.


Joakim Eriksson, Djurgården

Kommentar: – Fram till den 15:e så får vi titta och utvärdera om det finns ersättare (till Jacob Josefson och Sebastian Strandberg) på marknaden även i de positionerna eller inte. Vi gjorde en rekrytering i Ryan Stoa och vi får se om det blir nödvändigt med ytterligare en rekrytering där.


Fredrik Sjöström, Frölunda

Kommentar: – Vi får se. Det är lite som jag har sagt till andra om jag kommer att göra något. Det vet jag inte än. Det är det ganska tråkiga svaret. Vi håller ögon och öron öppna. Det grundläggande om vi ska göra något är att det är något som vi känner verkligen gör oss bättre. Det måste det vara. Om det är någon liten ingrediens vi känner att vi saknar. Och det måste även vara inom rimlighetens gräns ekonomiskt. Det är så vi ser på det. Det finns inget förbud att vi inte kan göra något, utan då ska vi känna att det är värt det.


Peter Jakobsson, Färjestad

Kommentar: – Vi i Färjestad ligger lågt och kommer inte att värva något


Johan Hult, HV71

Kommentar: – Främst tittar vi väl på att registrera en tredjemålvakt. Men vi kommer att följa marknaden.

Foto: Bildbyrån


Thomas Fröberg, Oskarshamn

Kommentar: – Vi pratar varje dag kring hur det ser ut. Det ska dyka upp rätt namn om det ska vara något för oss. Vi kommer inte bara ta in en tröja utan det ska vara rätt isåfall. Vi letar en forward som kan göra skillnad.


Thomas Johansson, Leksand

Kommentar: – Vi har inga planer på att göra något. Vi är nöjda. 


Niklas Persson, Linköping

Kommentar: – Vi tittar på att förstärka med en forward. Sen får vi se vilken sorts forward, det beror på vad som finns på marknaden och vad som går att lösa ekonomiskt.


Ulf Engman, Luleå

Kommentar: – Vi har sagt att vi tittar på en forward eller en center. Vi kommer inte att ta någon bara för att någon, så att säga. Vi är 14 forwards och förhoppningsvis snart helt skadefria. Det ska vara någon som verkligen kan gå in och förstärka om vi ska göra någonting.


Patrik Sylvegård, Malmö

Kommentar: – Vi har inga planer på att ta in någonting. Det är i i sådana fall om det skulle hända något dramatiskt här de sista dagarna innan fönstret stänger, men annars har vi det vi har och det kör vi på. Det finns ändå ingen där ute som kommer göra den skillnaden heller. 

Foto: Bildbyrån


Chris Abbott, Rögle

Kommentar: – Som de övriga lagen i samma position så tittar man över läget och marknaden vid den här tiden på året. Vi tittar på vad som är tillgängligt och kan bli tillgängligt de kommande dagarna, men just nu har jag inte mer information att ge. Vi är nöjda med gruppen vi har, men håller ögonen öppna, säger han. (Efter dessa ord värvade Rögle Ted Brithén)


Erik Forssell, Skellefteå

Kommentar: – Vi letar efter en forward till. Vi hoppas att vi ska få klart med något. Det är inte så många dagar kvar. Vi har tänkt att få in en spelare till. Egentligen så har vi 13 forwards i truppen och egentligen går alla bra. Det är inte så att någon går mindre bra och att det är därför. Vi har varit en kort och började säsongen med en spelare kort och hela tiden haft som avsikt att ta in någon. Nu har det lämnat två stycken forwards (Tyler Morley, LHC och Oscar Eriksson utlånad till SSK) så vi har hela tiden haft den planeringen.


– Vi har ganska många centrar så kanske att en ytterforward skulle vara troligare, men hittar vi en bra center så tar vi det också, för de centrar vi har nu kan spela ytterforward, så vi är öppna för båda.


Henrik Evertsson, Växjö

Kommentar: – Vi följer marknaden och ser om det dyker upp någonting intressant och om det finns något som kan ge oss något vi inte har.


Niklas Johansson, Örebro

Kommentar: – Det är ganska lugnt från vår sida. Vi är nöjda med det laget vi har.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)