Malmö stänger värvningsbutiken: ”Det är mycket som står på spel”


9 februari 2021

Fem nyförvärv har redan hämtats in under säsongen. Nu stänger Malmös sportchef Patrik Sylvegård värvningsbutiken inför deadline på måndag.
Däremot kikar han på att namnge en tredje målvakt. 

– Det är inte riktigt klart än så därför ligger jag lågt med det, säger han till HockeyNews.se


SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Malmö har redan värvat in Patrik Hersley, Joe Veleno, Adam Johnson, Quinton Howden och Matt Puempel under säsongen. Om sex dagar stänger transferfönstret och Malmö är fortsatt inblandat i bottenstriden, men sportchefen Patrik Sylvegård sitter lugnt i båten. 


– Vi har det laget vi har. Vi har tio backar och Malte (Setkov) som är utlånad till AIK, som vi kan hämta hem. Och sen har vi ju 15 forwards, så vi kommer inte att fylla på. Vi ska försöka få alla att trumma i. Jag menar, sista fem till tio matcherna är vi sexa och sista 20-25 matcherna är vi nia så vi ska bara försöka att komma upp på den nivån vi höll här för några matcher sedan, säger han och fortsätter:


– Vi har inga planer på att ta in någonting. Det är i isåfall om det skulle hända något dramatiskt här de sista dagarna innan fönstret stänger, men annars har vi det vi har och det kör vi på. Det finns ändå ingen där ute som kommer göra den skillnaden heller, säger han. 


Däremot kikar sportchefen på att namnge ytterligare en målvakt och bland annat har det ryktats om Västerviks succémålvakt Daniel Marmenlind. 


– Ja, det tittar vi på. Vi försöker hitta någonting. Det är inte riktigt klart än så därför ligger jag lågt med det. Men vi jobbar på det, säger Sylvegård som inte vill gå in på några namn. 


Hur tycker du att nyförvärven kommit in och bidragit?


– Det märks att de inte spelat på ett tag. Joe Veleno är en av ligans bästa forwards och han kommer att spela i NHL i framtiden, men man får inte glömma att han är född 00. Adam Johnson började bra, men har haft det lite tyngre sista tiden. Matt (Puempel) gjorde två mål mot Linköping direkt, sen har det gått lite tyngre även där. Man får ändå ha respekt för att de inte spelat på ett tag och att svenska ligan är bra. Bara för du spelat någon match i NHL eller varit lite halvkung i AHL så är det ingen ”walk in the park” här. Det är bara att låta de jobba och fortsätta träna på systemet. Det är kollektivet som kommer hjälpa oss att ta oss till slutspel, inte en eller två spelare. 


Quinton Howden missade fyra dagar i förra veckan på grund av att han åkte hem till sin fru hemma i Kanada som skulle föda, men var tillbaka i spel i lördags mot Brynäs. Så här långt har den kanadensiske centern stått för blott tre poäng på åtta matcher. 


– Vi får hoppas det släpper lite för honom nu när han fått sin bebis. Det har varit lite över honom och han ville ha det avklarat, säger Sylvegård. 


Patrik Sylvegård är färdigvärvad. Foto: Bildbyrån

Ett annat nyförvärv som haft det tufft är den återvändande backen Patrik Hersley, som varit in och ut ur laget den senaste tiden.


– Det säger ännu en gång att SHL är bra. Han var en toppspelare i KHL och kommer hit och har ingen given plats. Konkurrensen är tuff. Jag kan inte säga att det är olyckligt, vi har två unga spelare som tagit jättekliv i Anton Olsson och Helge Grans som i dagsläget konkurrerar ut en sån som Hersley. Han är professionell och har tagit stora steg i omklädningsrummet, men det finns mer att ta ut från honom också. Han fick covid för några månader sedan och har haft problem med andningen och orken efteråt, så jag hoppas att han studsar tillbaka och visar att han kan bidra här i slutet. Det finns mycket hockey och rutin i honom, säger han. 


17 matcher återstår och Malmö, som ligger sist i SHL-tabellen har fortsatt ett par matcher mindre spelade än övriga bottenkonkurrenter, men läget blir allt mer prekärt för varje förlust som inkasseras. 


– Det är jättehårt om platserna. Nu ligger vi fem matcher efter och bara någon poäng efter, men det gäller ju att vinna matcherna också. Därför är det viktigt vinna matcher som mot Brynäs, HV71 och Linköping på hemmaplan. Nu behöver vi vinna de här två bortamatcherna, vi börjar med Djurgården ikväll och Brynäs på torsdag. Det blir jätteviktigt att ta dem. Det är en tuff resa mentalt, det är det som är det tuffa för alla inblandade. Det är mycket som står på spel, säger han. 


***

Var med och bidra till HockeyNews.se för fler nyheter, intervjuer och bevakning. Swisha till 123 529 7163.