HockeyNews
PLUS

Djurgårdsbackens kamp för speltid under coronapandemin: "Ta chansen"

(17652) Ludvig Hedström/Djurgården
Maxim Thoré/Bildbyrån

Publicerad: 31 januari 2021

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. JVM-kollegan Alex Brännstam har blivit utlånad till allsvenska Vita Hästen.

För Djurgårdsbacken Ludvig Hedström fortsätter kampen om speltid i SHL. Under tiden spelar han i Almtuna.

– Man har några väldigt bra backar framför sig, men man får ta det som det är och får man chansen så gäller det att ta den, säger Hedström till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Juniorernas tävlingssäsong är över på grund av coronapandemin. Mängder av J20-spelare letar efter möjligheter att spela ishockey när seriespelet på juniornivå har stängt.


För Djurgårdens JVM-back Ludvig Hedström öppnades ett tillfälle till SHL-hockey när Marcus Högström blev skadad. Mot HV71 tidigare i veckan fick Hedström spela och han tog chansen.


Det blev fem byten och lite drygt två minuters spel.


– Det är jävligt häftigt och något man drömt om sedan man var liten att spela på Hovet för Djurgården. Det är en bra självförtroendehöjare att veta att man är precis på gränsen att försöka slå sig in här, säger den 19-årige stockholmaren.


JVM-kollegan Tobias Björnfot spelade i Djurgården i SHL under hösten, men efter turneringen i Edmonton vid jul och nyår blev Björnfot kvar i Nordamerika för spel i NHL med Los Angeles.


Och i oktober värvades AHL-backen Bobby Nardella in från Washingtons organisation. Konkurrensen i Djurgården är hård på backsidan.


– Man har några väldigt bra backar framför sig, men man får ta det som det är och får man chansen så gäller det att ta den, säger Hedström.


I ett av de fem byten han fick mot HV71 var han inblandad i Djurgårdens 3–3-mål då han snyggt skarvade pucken vidare till centern Kalle Östman som kunde direktskjuta i ett halvöppet HV-mål.


– Jag hörde snack på bortre och förstod att någon var där så jag försökte få pucken dit och så får Kalle den på bladet och gör ett bra mål, säger Hedström om sin första SHL-poäng.


Djurgårdsbacken Ludvig Hedström spelade för Juniorkronorna i junior-VM i Edmonton för några veckor sedan. Foto: Bildbyrån.


Förra säsongen var Hedström ombytt i två SHL-matcher och SHL-debuterade för Djurgården borta mot Skellefteå den 31 oktober 2019. Då spelade han över tolv minuter och några dagar senare blev det tio minuter borta mot Färjestad.


Men den här säsongen har det varit svårt att få spela matcher över huvud taget. I J20 blev det 14 matcher.


– Det är en väldigt speciell säsong överlag så man får bara köra på hårt som fan när man får chansen på träningar. Bygga upp sig i gymmet, och som sagt, så får man försöka ta chansen när man väl får den.


Djurgården har lånat ut JVM-backen Alex Brännström till Vita Hästen i Hockeyallsvenskan och i fredags blev det klart att Ludvig Hedström, som har spelat i Hockeyettan med Stockholmsklubben Segeltorp, blir utlånad till allsvenska Almtuna. Han är namngiven i både Djurgården och Almtuna och kan flyttas mellan klubbarna.


LÄS MERDjurgården försöker hitta klubbar till matchlängtande juniorer


Ludvig Hedström var med och vann VM-guld med U18-landslaget i Örnsköldsvik och nyligen var han med i JVM i Kanada. Även det var en höjdare trots förlusten mot Finland i kvartsfinalen.


– Det var en väldigt rolig upplevelse. Det var också en bra självförtroendehöjare att visa att man klarar av den här nivån och fortsätta bygga på det, att man har det i sig någonstans, säger Djurgårdsbacken.


***


Var med och bidra till HockeyNews.se för fler nyheter, intervjuer och bevakning. Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!