AVSLÖJAR: VM-målvakten lämnar hemlandet – klar för spel i allsvenskan


21 januari 2021
Andreas Bernard har spelat fyra VM-turneringar för Italien och har flera säsonger i den finska ligan bakom sig.
Nu kan HockeyNews.se avslöja att målvakten är klar för spel i den allsvenska nykomlingen Väsby.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner 


Väsby har fyra förluster på de fem senaste matcherna och kämpar i den allsvenska bottenstriden. Klubben har sedan tidigare förstärkt med Tobias Lindberg, Colin Smith, Philip Kemp och Pavel Gogolev. 


Nu agerar klubben även på målvaktssidan. Enligt uppgifter till HockeyNews.se har klubben gjort klart med den italienske landslagsmålvakten Andreas Bernard. 


Klubben har sedan tidigare Henrik Lundberg och Linus Ryttar under kontrakt, men väljer nu att plocka in en tredje målvakt. 


Bernard har varit bofast i det italienska landslaget de senaste åren och har fyra VM-turneringar på meritlistan. I VM-sammanhang har det totalt blivit elva matcher och 89.8 i räddningsprocent.


30-årige Bernard har tillbringat stora delar av sin karriär i den finska högstaligan där han spelat för SaiPa, KooKoo och Ässät. Förra säsongen valde han att byta Finland mot Slovakien och MAC Ujbuda, där det blev 16 matcher och en räddningsprocent på 91.9.


Efter att ha gått kontraktslös hela den här hösten gjorde han den 18 december klart med italienska Bolzano, hemmahörandes i den österrikiska ligan. Men redan efter tio matcher och en räddningsprocent på 93.8 bryter han nu kontraktet för spel i Sverige och Väsby.


FOTNOT: HockeyNews.se har sökt Väsbys sportchef Tom Tärnström för en kommentar utan framgång.