Dubbla hjärnskakningar för Djurgårdens toppspelare – här är beskedet

20 januari 2021

STOCKHOLM. Djurgården lyckades vända och vinna mot Rögle.

Men segern kostade också två nya skador.SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Det blir inget spel för vare sig lagkaptenen Jacob Josefson eller hans kedjekamrat Manuel Ågren när Djurgården tar emot Rögle på Hovet på torsdagen.


Både Josefson och Ågren tvingades avbryta matchen mot Rögle i Ängelholm där stockholmarna vände ett 2–0-underläge till 3–2-seger på straffar.


Djurgårdstränaren Robert Ohlsson låter hälsa via HockeyNews.se att Jacob Josefson och Manuel Ågren har drabbats av hjärnskakning och ska genomgå den så kallade hjärntrappan.


Det innebär att de missar matcherna mot Rögle och Skellefteå den här veckan, men kan vara tillbaka till hemmamatchen mot HV71 på tisdag i nästa vecka. Även Sebastian Strandberg saknas för närvarande i Djurgården på grund av en skada i 6–4-segern mot Örebro i lördags.


Djurgårdens Manuel Ågren (bilden) och Jacob Josefson drabbades av hjärnskakning när de besegrade Rögle i Ängelholm. Foto: Bildbyrån.


För forwarden William Eklund blir det däremot comeback mot Rögle på torsdagen. Han har fått klartecken för spel efter sin blindtarmsoperation och har nu hunnit träna tillräckligt mycket för att kunna spela för Djurgården igen.


18-årige Eklund har inte spelat sedan den 30 december och har missat alla åtta SHL-matcherna i januari. På 22 matcher har den kvicke forwarden gjort 14 poäng (7 mål, 7 assist).


LÄS MERPoängkungen saknas – men Holtz är redo för comeback i Djurgården


Även Rögle drog på sig flera skador mot Djurgården. Backen Lucas Ekeståhl Jonsson tränade inte på onsdagen. Forwardsduon Adam Edström och Adam Tambellini kommer inte till spel på Hovet. Sedan tidigare saknar Rögle både Olli Palola och Leon Bristedt.


Det ser ut att bli SHL-debut för 16-årige österrikiske forwarden Marco Kasper.


***


Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.