HockeyNews
PLUS

LISTA: Här är spelarna som bjuds ut till de svenska sportcheferna

(17460) LISTA
Bildbyrån/(c) photo.khl.ru

Publicerad: 19 januari 2021

FacebookXWhatsApp

Transferdeadline för SHL-lagen är bara en dryg månad bort och sportcheferna tittar över sina lagbyggen. 
Här är 13 spelare som bjuds ut bland de svenska sportcheferna. 

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey


Greg Carey, c

Kommentar: Bror till Matt Carey, som har ett förflutet i Karlskrona, Leksand och Rögle. På isen är bröderna dock inte särskilt lika. Till skillnad från den hårt jobbande Matt, så är Greg Carey snarare en spelförande center med ett rappt skott. Visst frågetecken för skridskoåkningen och det defensiva arbetet. Carey nästan halverade sin poängskörd ifjol, men han hade också en betydligt mindre roll i Philadelphias farmarlag. Kan han få en nytändning av att komma till Europa?

Foto: Hartford Wolf Pack

Michael Mersch, fw

Kommentar: Mersch gjorde 17 NHL-matcher för Los Angeles säsongen 15/16. Sedan dess har amerikanaren harvat runt och öst in mål i farmarligan. Siktar nu på att ge sig över till Europa. 28-åringen beskrivs som en vass målskytt, som hade kunnat ta en tröja i NHL om det inte vore för hans skridskoåkning. 


Foto: Ontario Reign. 

Blake Pietila, fw 

Kommentar: En defensiv forward på högre nivå, framförallt under de få matcher han spelat i NHL. Men på lägre nivå har Pietila en hel del offensiva verktyg att visa upp. Har ett hyfsat skott och så sent som säsongen 18/19 sprutade han in 20 mål i AHL. Söker sig till Europa aktivt.


Nummer 20, Blake Pietila avlossar ett skott mot Niklas Lundström under JVM 2013. 

Morgan Klimchuk, fw
Kommentar:
Precis som Mersch är det här en spelare som harvat runt i AHL och sällan fått chansen i NHL. Beskrivs som en smart och snabb spelare, som äger tvåvägskvaliteter. Jobbar extremt hårt över banan och är sällan inblandad i baklängesmål. Förmodligen en spelare som hade trivts väldigt bra på stor is. 


Morgan Klimchuk under en AHL-match. Foto: Belleville Senators. 

Eric Tangradi, fw

Kommentar: Rutinerad forward som har över 150 NHL-matcher på meritlistan. Tillbringade fjolåret i KHL, men fick sparken och återvände i stället till AHL där han levererade precis som tidigare säsonger i ligan. Beskrivs som en snabb och skicklig spelare med ett vasst skott. 


Tangradi i KHL. Foto: (c) photo.khl.ru

Gilbert Brulé, c/fw

Kommentar: Lämnade Nordamerika 2014, sedan dess har Brule tillbringat sin karriär i olika delar av Europa, mestadels i KHL där han varit en flitig poängplockare. Hade inte riktigt skillsen för att ta plats i NHL, men på lägre nivå har Brulé gjort poäng nästintill var han än spelat. Beskrivs som en snabb och fysisk forward med bra näsa för målet. Spelade dock bara en match i Polen ifjol och således finns ett visst frågetecken för hur matchtränad han är. Klart är i alla fall att det är en skicklig spelare. 


Gilbert Brulé i Kunluns tröja. Foto: (c) photo.khl.ru

Marc-André Gragnani, b

Kommentar: Gragnani har varit ryktenas man och år efter år har han funnits med i snacket om spelare som kan vara på väg till SHL, men än så länge har han fått bättre kontrakt i KHL. Kanadensaren är en offensivt utpräglad back som kan styra ett powerplay med sin skickliga passningsförmåga. Gjort rikligt med poäng i KHL de senaste säsongerna. Visst frågetecken för hans defensiv dock. 


Gragnani är oerhört skicklig i powerplay. Foto: (c) photo.khl.ru

David Warsofsky, b

Kommentar: Beksrivs som en rörlig och offensivt skicklig back med ett bra spelsinne. Dock har han haft problem med defensiven på grund av sin storlek, där han ofta förlorar dueller nära sargen. Warsofsky var kapten för Pittsburghs farmarlag ifjol, vilket tyder på att han har ledaregenskaper. En spelare som skulle kunna få det att lossna rejält på större is, där ytorna är till hans fördel. 


Foto: Bildbyrån

Zach Boychuk, c/fw

Kommentar: En spelare som tingades redan som nummer 14 i draften 2008, men det där riktiga genombrottet har aldrig kommit för Boychuk. På europeisk nivå har han dock levererat rikligt med poäng, både i KHL och Schweiz. När man frågar runt om honom får man höra att det är en skicklig forward, som dock har en hel del defensiva brister att jobba med. 


Boychuk har aldrig blommat ut till den spelaren han förväntades att göra. Foto: (c) photo.khl.ru

Robert Sabolic, fw

Kommentar: Känner ni igen namnet? Robert Sabolic var i Södertälje för en herrans massa år sedan, och var nyligen rubrikernas man på grund av intresset från Malmö. Skåningarna valde dock att gå på andra namn. 32-åringen är lite av en latebloomer, som börjat leverera först på senare år. Beskrivs som en snabb och hårt arbetande forward med ett bra skott.  

Robert Sabolic. Foto: (c) photo.khl.ru


Nick Lappin, fw

Kommentar: Fått chansen i NHL ett flertal gånger, men aldrig riktigt lyckats slå sig in. Beskrivs som en hårt arbetande forward med en stor offensiv uppsida på lägre nivåer. Är inte den mest skickliga med pucken, men jobbar hårdare än de andra och gör sina mål nära kassen. Har en tung fjolårssäsong i AHL bakom sig, men kanske han han få en nytändning av att komma till Europa?


Lappin i Devils tröja. Foto: Bildbyrån

Matt Donovan, b

Kommentar: Här är ytterligare ett namn ni bör känna igen. Matt Donovan leverade ett stabilt tvåvägsspel för Frölunda under sina två säsonger i klubben mellan åren 2016 och 2018. Skrev efter sista säsongen med Frölunda på ett NHL-kontrakt med Nashville, men har mestadels fått tillbringa tiden i AHL. Letar jobb överallt i Europa, sedan det stod klart att farmarlaget Milwaukee inte ska spela den här säsongen. Är fortfarande i bra ålder och skulle vara en klassback i SHL. Ryktas nu till HV71. 

Donovan i Frölundatröjan. Foto: Bildbyrån

Jeremy Bracco, fw

Kommentar: En oerhört snabb forward som utnyttjar sin fart för att skapa ytor för sig själv. Trots sin relativt kortväxta hydda räds han inte för kontakt vid sargerna. Bracco har öst in poäng i AHL de senaste säsongerna, men söker nu efter jobb i Europa. Tack vare sin fart borde han gynnas av att spela på större rink. Beskrivs också som en spelare som du kan bygga ett powerplay kring. Svagheter i defensiven dock. 


Nummer 17, Jeremy Bracco under en match i JVM. Foto: (c) photo.khl.ru

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)