Holtz spelklar – stördes av skadan redan i junior-VM: "Bara glömma"


18 januari 2021

STOCKHOLM. Junior-VM blev en besvikelse för Juniorkronorna och Alexander Holtz.

Han berättar att en skada hämmade honom under turneringen och den har tvingat honom till rehabträning.

Men efter fyra missade SHL-matcher är Holtz tillbaka i Djurgården.

– Man har gått och väntat ett tag nu, så det är skönt att vara tillbaka, säger han till HockeyNews.se.


SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Det blev förlust mot Finland i JVM-kvartsfinalen och det var en missräkning för svensk del. Efter det reste Juniorkronorna tillbaka till Sverige.


Djurgårdsforwarden Alexander Holtz var tillbaka redan till matchen mot Oskarshamn den 7 januari, men där kunde han inte göra sig själv rättvisa. En ryggskada har stoppat honom från spel i de senaste fyra matcherna, men till mötet med serieledande Rögle är han tillbaka i Djurgården.


– Jag är helt hundra. Jag har återhämtat mig bra och rehabbat på bra, så jag känner mig redo, säger Holtz.


Det var efter matchen mot Oskarshamn som han fick gå till botten med sin skada.


– Det var lite när jag kom hem från JVM. Jag har haft lite strul sedan dess och jag hade väl lite där borta, men inte alltför farligt. När jag kom hem blev det lite allvarligare så jag har fått vila och återhämta mig, säger Holtz.


I JVM gjorde den New Jersey-draftade högerskytten ett mål och två assist på fem matcher. Att inte gå längre än till kvartsfinal sved rejält.


– Man har försökt glömma det så snabbt som möjligt egentligen. Hela resan har varit mentalt tuff och fysiskt jobbig. Vi har stött på för mycket hinder på vägen. Sedan är det så klart inte det man har tänkt sig innan att man ska åka dit och åka ut i en kvartsfinal. Det är så klart jättetråkigt. Man hade förväntat sig så mycket mer, men ibland blir det inte som man har tänkt sig, säger Holtz.


På vilket sätt var det mentalt tufft?


– Det var framför allt de sju dagarna på hotellrummet. Vi hade fyra dagar först, då blev två ledare smittade, och då blev det tre extra dagar och de var faktiskt jobbiga, ska jag vara ärlig och säga. Man kände när man klev ut på isen efter sjunde dagen, att man var inte riktigt där mentalt och man var inte i fysisk form heller, säger Holtz.


Alexander Holtz i Sveriges match mot Österrike i JVM i Edmonton. Foto: Bildbyrån.


Han tillägger snabbt:


– Så klart, vi försökte göra det bästa av situationen och köra fys på rummet och sådant där, men det blir aldrig samma sak. Jag tror alla känner igen sig i det.


Juniorkronornas förbundskapten Tomas Montén blev smittad av coronaviruset och fick inte följa med laget till Edmonton. Även Holtz Djurgårdskamrater William Eklund och Albin Grewe stoppades av coronareglerna inför JVM.


– Vi hade inte de optimala förutsättningarna, men man ska inte gnälla på det heller. Vi kommer inte upp i vår bästa hockey och jag gjorde inte det själv heller. Så det är så klart att jag är missnöjd med den turneringen. Det är bara att glömma den och nu är jag hemma i Djurgården.


Ska det bli kul att få spela matcher och koncentrera sig på den biten igen?


– Ja, jag tycker att jag glömde bort det rätt snabbt. Det var skönt att komma hem direkt och komma tillbaka till det här. Det är lätt att säga det, men de goda dagliga vanorna är alltid skönt. Man känner sig trygg här hemma. Man vet vad man har.


LÄS MERPoängkungen saknas – men Holtz är redo för comeback i Djurgården


I väntan på att William Eklund ska bli spelklar efter sin blindtarmsoperation tränade Alexander Holtz på måndagen i en kedja med Kalle Östman och Albin Greww.


– Det kändes som vi hade lite lir. Grewe tycker jag är en jättebra spelare. Skicklig, men jobbar samtidigt hårt. Samma sak med Kalle, skicklig och jobbar hårt, så vi kan nog skapa lite tid och ytor till varandra och förhoppningsvis några bra lägen, säger Holtz, som har spelat med Kalle Östman som center då Jacob Josefson var borta på grund av skada.Och nu väntar SHL-ledarna Rögle.


– Rögle borta är alltid en svår bortamatch. Jag vet inte om det blir lättare utan fans…


Ja, det brukar vara ett galet tryck i Ängelholm?


– Haha, ja exakt. Det är roligt att spela mot dem och vi åker dit redan (under måndagen) så det blir skönt att få sova kvar där före matchen. Jag tror det kommer att bli en fartfylld match. Rögle är ett bra lag, vi är ett bra lag så det blir nog bra hockey där ute, säger Alexander Holtz.


***


Wow! Värd en pizza slice – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.