HockeyNews
PLUS

Axelsson tillbaka i Djurgården – kritisk mot ramlande SHL-spelare

(17307) Dick Axelsson/DIF
Simon Eliasson/Bildbyrån

Publicerad: 12 januari 2021

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Efter tre matchers avstängning är Dick Axelsson tillbaka i Djurgården.

Och han är kritisk till hur lätt spelarna i SHL faller till isen.

– Ligger man kvar blir det matchstraff. Det är väl inte svårare än så egentligen, säger Axelsson till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Det var dagen efter Djurgårdens 3–2-seger mot Växjö i Vida arena som Dick Axelsson anmäldes till disciplinnämnden för en slewfoot mot den dåvarande Växjöbacken Teemu Eronen (nu i Björklöven).


Axelsson blev fälld, fick tre matchers avstängning och 25 000 kronor i böter för händelsen som inte ledde till någon utvisning i matchen.


Under Dick Axelssons avstängning har Djurgården förlorat de tre matcherna mot Växjö, Oskarshamn och Brynäs. Av förklarliga skäl var han inte nöjd med att missa matcher.


– Det är som det är. Det är hockey. Ibland händer det saker. Jag har fått cykla på och träna.


Dick Axelsson har gjort 16 poäng (6 mål, 10 assist) på 19 matcher den här säsongen, men var inte heller helt tillfreds med sin form precis före avstängningen.


– Innan det var det bra, så vi får se. Det är hårt jobb att komma in i bitarna och göra det man är bra på. Jag ska försöka få pojkarna att vinna hockeymatcher igen, säger han och ler.


Om själva situationen som ledde fram till avstängningen säger Dick Axelsson:


– Summa summarum är egentligen hur man ramlar. Hur hårt man ramlar. Egentligen kan du stå vid sarghörnet och göra en slewfoot och ta emot han som ramlar. Allt beror på hur människan ramlar. Det är en definitionsfråga.


LÄS MEREfter vinsten mot Växjö – Djurgårdsprofilen stängs av


Om man förstärker, eller filmar, blir bedömningen därefter, menar Djurgårdsstjärnan.


– Ligger man kvar blir det matchstraff. Det är väl inte svårare än så egentligen. Det blir vad det blir.


I den senaste SHL-omgången var både Djurgårdstränaren Robert Ohlsson och Malmötränaren Joakim Fagervall ute på krigsstigen och rasade mot det de menade var filmningar i sina matcher mot Brynäs respektive Leksand.


Går utvecklingen åt ett håll där man som hockeyspelare tjänar på att ramla?


– Att ligga kvar ja. Det är det egentligen i alla sporter. Men det är klart, ligger du kvar så ser det ut att vara värre. Får man en klubba mellan benen är det bara att slänga sig då. Men det är väl det man hoppas på att spelarna tar sig i kragen och försöker förhindra det. För domarna kommer inte att hinna se det, säger Axelsson bestämt.


Vad kan man göra i övrigt för att stoppa utvecklingen?


– Det är väl situationsrummet, men då kanske matchen redan körd vad resultatet blir. Det är en definitionsfråga. Men det är som livet. Det kommer aldrig att vara rättvist, så är det bara.



Dick Axelsson är nu redo för comeback och ser ut att ta tillbaka platsen i kedjan med Sebastian Strandberg och Niclas Bergfors. På grund av nya justeringar i spelprogrammet blir det ett nytt möte för Djurgården med Brynäs i Gävle istället för en bortamatch i Örebro.


– Det är väl skönt att vi kan få revansch (för 6–1-förlusten i lördags) mot dem så pass tidigt. Förhoppningsvis gör vi en bättre match än senast, säger Axelsson.


LÄS MERTunga pjäser saknades på Djurgårdens träning – men viktig duo tillbaka


Såg du den förra matchen på tv?


– Nej, det gjorde jag faktiskt inte. Jag var ute och lekte i snön med barnen. Sådant hinner man inte när det är en 15-match. Tyvärr. Jag har sett klipp.


***


Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)