HockeyNews
PLUS

Tunga pjäser saknades på Djurgårdens träning – men viktig duo tillbaka

(17295) Dick Axelsson/Jacob Josefson
Mattias Ek/HockeyNews.se/Bildbyrån

Publicerad: 11 januari 2021

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Mantas Armalis är ännu inte spelklar för Djurgården.

Och varken Jacob Josefson eller Bobby Nardella var på is inför det som blir ett laddat dubbelmöte med Brynäs i Gävle.

Men en viktig duo är tillbaka.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Coronasmitta i Malmö gör att SHL:s spelprogram justeras och istället för att åka till Örebro kommer Djurgården att precis som i lördags spela mot Brynäs i Gävle.


Läge för revansch för Djurgården som föll tungt med 6–1 i helgen.


– Det blir back-to-back eller vad kallar man det? Det blir skoj, upp till Gävle igen. Starta matchen bättre så att vi inte hamnar i utvisningsbåset, det tror jag kan vara en bra medicin, säger Djurgårdens huvudtränare Robert Ohlsson till HockeyNews.se.


Djurgårdens Rhett Rakhshani drog på sig ett matchstraff efter att ha tacklat Brynäscentern Greg Scott i ryggen och under det efterföljande femminutersöverläget gjorde Brynäs tre mål. Efter det hade Brynäs kontroll på sin ledning.


– Det blir svårt när man ligger under med 3–0. På två minuter hade de gjort tre mål i stort sett i sitt fem mot fyra-spel. Det blir tufft därifrån. Sedan kan jag tycka att vi skulle ha haft lite mer tryck på målet. Pucken hade vi, men lite mer skymning och returtagning, säger Ohlsson.


Djurgårdens huvudtränare röt ifrån mot matchstraffet och mot Scott, som han menade förstärkte situationen så att det gav Brynäs chansen i ett powerplay.


– Jag tror så här, jag vet att man blir gammal grinig gubbe, men någon gång måste man för sportens skull, det blir inga kamper. Det är lite åt det hållet att killarna måste respektera sporten. De själva måste ära spelet, menar Robert Ohlsson.


LÄS MERDjurgårdsilska efter omdiskuterade matchstraffet: "Inte okej mot domarna"


På måndagsträningen saknade Djurgården sin lagkapten Jacob Josefson och den poängbäste backen i laget Bobby Nardella.


– De var på gymmet och tränade idag. Så förhoppningsvis kan de vara med imorgon, så är tanken, men vi får se.


Djurgården fick tillbaka både Alexander Holtz och Dick Axelsson till måndagens träning inför mötet med Brynäs. Foto: Mattias Ek.


Målvakten Mantas Armalis tränade på is, men är inte spelklar ännu efter den smäll i huvudet han fick borta mot Växjö i förra veckan.


– Där har vi räknat på en hjärnskakning och så är han nog tillbaka om någon dag till, säger Robert Ohlsson om Mantas Armalis som kan vara tillbaka mot Örebro hemma på torsdag.


Djurgården får tillbaka Dick Axelsson, efter tre matchers avstängning, och JVM-forwarden Alexander Holtz, som missade matchen mot Brynäs.


Djurgården har troligen 14 forwards tillgängliga mot Brynäs. William Eklund finns på skadelistan efter sin blindtarmsoperation och även långtidsskadade Anton Hedman (hjärnskakning).


– William (Eklund) var här idag. Han skulle ta bort stygnen. Han är någon vecka bort, sedan är han tillbaka också. Det blir tufft att ta plats då, säger Ohlsson.


Han tillägger glatt:


– Jag har aldrig fått förmånen, förrän idag kanske, att ha fullt på forwards (sidan). Jag vågar knappt tänka på det för det känns som man jinxar om man börjar planera och tänka. Vi har hela tiden åkt med dem som är friska ungefär. Det är klart att det har funnits en plan om det skulle dyka upp att vi är helt friska.


Både Dominik Bokk och Albin Grewe gick som extraforward i var sin kedja under måndagsträningen. Med 14 forwards innebär det att en inte får byta om mot Brynäs. 


– Ja, så får vi se vem det är, säger Robert Ohlsson och ler finurligt.


***


Riktigt bra? Värd en hamburgare – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)