HockeyNews
PLUS

Djurgårdsilska efter omdiskuterade matchstraffet: "Inte okej mot domarna"

(17269) Robert Ohlsson
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 9 januari 2021

FacebookXWhatsApp

Rhett Rakhshani hann knappt inleda matchen mot Djurgården innan det var färdigspelat.
Efter bara 4.18 fick amerikanen matchstraff för en tackling på comebackande Brynäsforwarden Greg Scott.
– 41 i Brynäs förstärker av situationen, det är inte okej och inte respektfullt mot Rakhshani och inte okej mot domarna heller, säger Djurgårdstränaren Robert Ohlsson i C More.

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey 

Rhett Rakhshani har bidragit med sju poäng på sina elva första matcher för Djurgården sedan han anslöt.

Men när Djurgården gästade Gävle för möte med Brynäs under lördagseftermiddagen blev Rakhshanis match inte särskilt lyckad.

Redan i sitt andra byte tryckte amerikanen till Greg Scott, som gjorde comeback efter lång frånvaro, i ryggen - något som inte domarna gillade.

Rakhshani fick för tacklingen matchstraff och ett fem minuter långt powerplay följde för Brynäs, något man utnyttjade direkt när Nicklas Danielsson skickade in 1–0. Och kort senare ökade Linus Ölund på till 2–0 innan just Greg Scott hittade rätt för 3–0.


Djurgårdstränaren Robert Ohlsson var allt annat än nöjd med hur situationen artade sig, där han framförallt var missnöjd med Greg Scotts agerande..

– Jag skulle vilja syna Greg Scotts agerande vid sargen. Jag tycker Rakhshani slår av sin fart, puttar Scott som vrider på huvudet och tittar på Rakhshani, puttar honom med armen och han faller ihop och förstärker. Det är helt matchavgörande beslut av Morgan och Markus. Jag är grymt irriterad. Han har slagit av farten. 41 i Brynäs förstärker av situationen, det är inte okej och inte respektfullt mot Rakhshani och inte okej mot domarna heller, säger Ohlsson och fortsätter:

– Jag tycker att han spelar ut ett kort som inte är okej. Och vem dyker upp i bytet efter? Nummer 41, långt ifrån godkänt av 41 och domarna som går på en luring helt enkelt.

Scott fick inför den tredje perioden chansen att bemöta kritiken från Djurgårdslägret som tyckte att han föll för lätt.

– Jag menar, jag slog i framtanden i sargen där och det gjorde jag inte med flit. Det är vad det är, säger han i C More.

C More: Såg du honom komma?

– Nej, det gjorde jag inte. Jag känner Rhett, jag vet att det inte är avsiktligt. Det är vad det är. Det är hockey och ibland händer det.

Brynäs IF–Djurgårdens IF 6–1 (3–0, 2–1, 1–0)
Mål, BIF:
Greg Scott 2, Nicklas Danielsson, Linus Ölund, Emil Molin, Patrik Berglund
Mål, DIF: Jesper Pettersson

***

Gillade du artikeln? Värd en kaffe - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)