HockeyNews
PLUS

Bromés succéstart på NHL-campen: ”Känner mig pigg och fräsch”

(17216) Mathias Bromé
Bildbyrån

Publicerad: 6 januari 2021

Mathias Bromé har inlett Detroit Red Wings camp på bästa sätt och redan i första internmatchen slog han till med två mål. Efteråt hyllades han av tränaren, Jeff Blashill. 
Nu berättar forwarden om det ensamma julfirandet, de första dagarna på campen och hur han ser på sina chanser att ta en plats i Detroit. 

– Så länge jag åker ner där och gör mitt bästa så kan jag gå där ifrån med huvudet högt, säger han till HockeyNews.se.

Den 21 december lämnade Mathias Bromé sitt Örebro och Sverige för att flyga över och förbereda sig inför NHL-camp. Ett ensamt julfirande i karantän på ett hotellrum och 15 dagar senare har han nu avverkat de första dagarna på Detroit Red Wings camp. 


– Det har varit roligt och lärorikt och mycket annorlunda jämfört med i Sverige. Det är mycket och ta in, men det är roligt att vara här och försöka ta en plats. Jag ska göra mitt bästa varje dag, säger Bromé som fick sitta i karantän i sju dagar innan han kunde ansluta till campen:


– Det blev bara häng på hotellrummet eftersom det enda vi fick göra var att handla mat. Jag gjorde inte så mycket, det var speciellt eftersom det var första julen jag var ensam. Jag trodde det skulle ta längre tid än vad det gjorde, men dagarna flög förbi rätt fort faktiskt. Jag hann kolla mycket på youtube och serie och så där, säger han. 


Hur var det att fira jul ensam?


– Det är klart att det var annorlunda, men som tur är så kan man använda sig av FaceTime så att man kunde vara med och fira jul även fast man inte var med där hemma. 


Blev det någon julmat?


– Nej, faktiskt inte. Ingen julmat alls. Jag åt vanlig mat, det blev inget julgrejs alls.


För Mathias Bromé har campen startat på bästa sätt. I den första internmatchen, som spelades under tisdagen stod han först för ett mål i matchen som slutade 2–2 efter ordinarie tid. I straffläggningen satte han sedan ännu en balja. 


– Det har känts bra för egen del faktiskt. Jag känner mig pigg och fräsch och känner att jag är i form, så jag ska inte klaga, säger han.


Efter internmatchen hyllades han av tränaren Jeff Blashill. 


– Han fortsätter att göra ett bra jobb. Han har haft en positiv påverkan och jobbar väldigt hårt. Han är lite snabbare än vad jag trodde, säger Jeff Blashill till 

NHL:s hemsida. 


 – Han verkar vara smart, har varit duktig i boxplay och bra i powerplay när han fått chansen och han är duktig i fem mot fem. Vi hoppas att det är en kille som kan spela i en toppkedja och ge oss mer bredd.


Förutom den tidigare Örebroforwarden deltar två andra svenskar på Detroits camp, men Bromé känner inte svenskduon sedan tidigare. 


– Nej, faktiskt inte. Där är ju Gustav Lindström, Patrik Nemeth och Frank Nielsen (dansk) som kan prata svenska så det är skönt att ha någon att surra med.


Hur bedömer du dina chanser att ta en plats i NHL?


– Oj, jag vet inte. Det är jättesvårt att säga. Jag försöker bara åka ner till rinken och göra mitt bästa varje dag så får jag se hur långt det räcker. Jag har sagt det innan, men jag ska göra allt jag kan för att ta en plats i Detroit, sen vad det innebär eller vad som krävs för att få den platsen, det återstår att se om mitt jobb räcker till. Så länge jag åker ner där och gör mitt bästa så kan jag gå där ifrån med huvudet högt. Sen är det mycket som ska klaffa för att jag ska lyckas ta en tröja också, men jag ska göra allt jag kan i alla fall.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS