HockeyNews
PLUS

Flera av Djurgårdens JVM-spelare är utan plats i SHL efter hemkomsten

(17202) Ludvig Hedström/Alex Brännstam
Bildbyrån

Publicerad: 6 januari 2021

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Djurgården hade med fem spelare i JVM-laget i Edmonton.

Men ingen av backarna ser ut att återvända till speltid i SHL. Och redan på lördag kan Djurgården ha 15 forwards som slåss om speltid.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Under tisdagen tränade fyra av Djurgårdens fem JVM-spelare på Hovet. NHL-lånet Tobias Björnfot följde inte med Juniorkronorna på resan tillbaka till Europa och Stockholm utan kommer nu att vara med på Los Angeles Kings camp inför NHL-säsongen.


– Han ska försöka ta tröjan där, säger Djurgårdens huvudtränare Robert Ohlsson till HockeyNews.se.


I JVM spelade Djurgårdsbacken Ludvig Hedström drygt tio minuter i snitt på de fem matcherna medan Alex Brännstam hade nästan åtta minuters istid.


Hos Djurgården i SHL har Brännstam gjort inhopp i sex matcher under säsongen medan Hedström har fått speltid i en match. Men efter återkomsten till Stockholm hamnar JVM-duon utanför SHL-truppen.


– Backarna Brännstam och Hedström har varit med oss ibland, och Björnfot, men när vi rekryterade (Bobby) Nardella så blir de lite mellan A-lag och J20. Får vi skador kommer de att komma upp och spela för oss, säger Ohlsson som har sju backar tillgängliga i SHL-truppen.


Washington-lånet Bobby Nardella är poängbäst bland Djurgårdens backar och spelar över 19 minuter per match. Foto: Bildbyrån.


Även forwardsduon Alexander Holtz och Oscar Bjerselius är tillbaka och Holtz kan komma att spela redan på torsdag mot Oskarshamn även om inget beslut är fattat än.


– De är revanschsugna och var och tränade idag med ”Honken” (J20-tränaren Michael Holmqvist) som kör med en grupp som är mellan J20 och A-lag kan man säga, en grupp där Wiktor (Nilsson) som har varit med oss en hel del och Pontus Johansson har varit med i den gruppen, men nu var Pontus med oss ner till Växjö. JVM-killarna har varit med den gruppen (under tisdagen) och tränat, säger Robert Ohlsson.


LÄS MERDjurgården hoppas på positivt skadebesked om Mantas Armalis


Djurgården får klara sig utan Dick Axelsson och William Eklund mot Oskarshamn. Axelsson har sedan avtjänat sin tre matcher långa avstängning. Eklund blir borta ett par veckor efter en blindtarmsoperation. Anton Hedman är långtidsskadad efter en hjärnskakning.


Även utan Axelsson och Eklund hade Djurgården tolv forwards mot Växjö. Med Holtz och Bjerselius tillbaka har Djurgården 14 forwards och när Axelsson och Eklund är med igen har man 16 forwards.


– Det spetsar till det. Bäst för dagen spelar. Det blir där man hamnar, så vi får se vilka vi dressar på torsdag och hur de kedjorna ser ut. Det blir en konkurrenssituation, konstaterar Robert Ohlsson.


***


Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)