HockeyNews
PLUS

Djurgården hoppas på positivt skadebesked om Mantas Armalis

(17201) Mantas Armalis/DIF
Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

Publicerad: 5 januari 2021

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Djurgårdsmålvakten Mantas Armalis fick en smäll mot huvudet i Växjö i den första av de två matcherna mot Lakers och fick vila ifrån det andra mötet i Vida arena.

– Det är ingen fastställd diagnos än, säger Djurgårdscoachen Robert Ohlsson till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Djurgården fick med sig tre poäng hem från dubbelmötet med Växjö i Småland efter en 3–2-vinst på övertid i lördags och en 2–1-förlust på övertid under måndagskvällen.


– Jag är nöjd med att jag tycker att det går åt rätt håll med saker och ting framför allt när det gäller vårt spel utan puck. Det har blivit lite bättre. Vi får fortsätta bygga på det och addera lite spets på PP, då kan vi bli intressanta, säger Djurgårdens huvudtränare Robert Ohlsson.


LÄS MERDjurgårdens tunga besked – juniorstjärnan borta från spel efter operation


– Nu har vi några duktiga killar som inte är med oss, vi får tävla på bra här. Det blir viktigt för oss.


Djurgården saknade powerplay-spelare som Dick Axelsson (avstängd), William Eklund (skadad) och Alexander Holtz (JVM) i matcherna mot Växjö.


Och i det andra mötet saknades målvakten Mantas Armalis, som ligger tvåa i SHL:s räddningsliga. Junioren Carl Lindbom fick kallas in som reserv till Niklas Svedberg.


– Mantas blev pååkt av Ludvig Nilsson, om jag inte missminner mig, i match ett. När han gjorde en inbrytning fick Mantas hans hjälm eller axelkåpa på huvudet. Vi hade inte doktor Bengt (Gustafsson) med oss ner och han kände sig lite så där och då tog vi det säkra före det osäkra att inte använda honom eftersom han inte var riktigt hundra kry, förklarar Robert Ohlsson.


Djurgårdens målvakt Mantas Armalis behöver få klartecken för spel inför torsdagens match efter smäll mot huvudet i Växjö. Foto: Bildbyrån.


Eftersom Djurgården befarar en hjärnskakning är det oklart om Armalis hinner bli spelklar till torsdagens hemmamatch mot Oskarshamn.


– Det återstår att se. Vi kom hem klockan fyra i natt så tar Bengt en koll under kvällen och så får vi se under morgondagen hur det artar sig. Det är liksom ingen fastställd diagnos än, säger Robert Ohlsson.


***


Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!