HockeyNews
PLUS

Tufft skadeläge i LHC – stjärnforwarden missar ytterligare 15 matcher

(17198) Filip Berglund/Broc Little/Hampus Larsson
Bildbyrån

Publicerad: 6 januari 2021

FacebookXWhatsApp

Linköping har en rad nyckelspelare på skadelistan och har sparkat huvudcoachen Bert Robertsson till följd av de svaga resultaten.

General managern Niklas Persson ger här senaste nytt om LHC:s spelartrupp.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Efter halva SHL-säsongen har LHC-ledningen fått nog. 27 poäng på 26 matcher är inte tillräckligt bra.


Därför har huvudtränaren Bert Robertsson fått kicken och nu får de assisterande coacherna Daniel Eriksson och Johan Åkerman delat ansvar uppbackade av förre storbacken Niclas Hävelid.


LÄS MERLHC arbetsbefriar Robertsson: "Sportsliga resultaten har uteblivit"


Frågan är om general managern Niklas Persson även är ute på spelarmarknaden för att se om det går att förstärka laget.


– Nej, det är jag faktiskt inte. Vi har de vi har. Jag tror på den trupp vi har, säger Persson till HockeyNews.se inför LHC:s hemmamatch mot Örebro på onsdagen.


– Nu var (Andrew) Gordon tillbaka förra matchen. (Arvid) Costmar kom tillbaka (från JVM) och det är andra spelare som är på väg tillbaka i truppen. Det kommer att komma tillbaka spelare, säger Persson.


LHC-forwarden Andrew Gordon gjorde comeback hemma mot Malmö i måndags. Foto: Bildbyrån.


Frågan är bara när.


Backarna Filip Berglund och Hampus Larsson skadade sig i matchen mot Frölunda den 14 november och har inte spelat sedan dess. Larsson skadade nacken så illa att han tvingades till operation och det är oklart om han kan göra comeback den här säsongen.


– Vi har haft en jäkla massa spelare skadade under lång tid. Energin från dem, att se att de jobbar hårt vid sidan av i sin rehabprocess och är på väg tillbaka, den ska vi utnyttja. Och sedan är det upp till grabbarna att svara upp på ett bra sätt och visa att de tar ansvar för var vi befinner oss, säger Niklas Persson.


Skellefteåvärvningen Filip Berglund, som är utlånad till LHC av NHL-klubben Edmonton den här säsongen, har missat de senaste 15 SHL-matcherna.


– Ja du, han är närmare än var han var igår… haha. Varför jag inte exakt kan svara är att det är sådan skada att det på tre dagar kan hända jättemycket. Sedan tar det ytterligare sju dagar och så händer ingenting, sedan tar det tre dagar och så händer det mycket igen. Men vi ser en tydlig förbättring för varje dag som går och vi ser en kille som kommer närmare spel, om jag uttrycker det så. Exakta dagar vet jag inte, säger Niklas Persson kryptiskt.


– Vi har en målsättning när han ska vara tillbaka och min förhoppning och tro idag är att han är tillbaka tidigare än det. Men det är en bit ifrån.


Och när är det i tid?


– Det är ganska luddigt. Det är en bit bort, så är det.


Skytte- och poängkungen Broc Little har varit borta ur spel sedan den 8 december mot HV71 då han avbröt matchen efter en fraktur på överkroppen.


– Där är det tydligare. Ett brutet ben är ett brutet ben. Han är tillbaka kring landslagsuppehållet. Om det är någon match innan eller någon match efter beror lite på de sista dagarna där, säger Niklas Persson.


Broc Little skadades mot HV71 i december. Om han är tillbaka i mitten av februari har han missat 22 matcher. Foto: Bildbyrån.


Broc Little har missat de senaste sju matcherna och har gjort 20 poäng (9 mål, 11 assist) på 19 matcher. Sannolikt är han lagets mest värdefulle spelare.


– Det har gått halva tiden ungefär. Det är mer tydligt vad som är trasigt och vad som är fel. Rehabprocessen och läkningen går enligt plan och då är det kring landslagsbrejket. Lite flyt så spelar han någon match före, men med största sannolikhet är det efter landslagsuppehållet, säger LHC:s GM Niklas Persson till HockeyNews.se.


För LHC väntar nu tre matcher på fyra dagar. Broc Little kommer att missa ytterligare 15 matcher fram till landslagsuppehållet som inleds den 8 februari.


När LHC föll hemma mot Malmö i måndags saknades den finländske landslagsmålvakten Jussi Rynnäs, som åkte på en smäll i förra mötet med Örebro.


– Då kom det smygande. Han åkte på en till smäll mot Luleå som gjorde att han behövde vila lite. Det ska inte vara någon stor grej. Peppar peppar, ta i trä, säger Niklas Persson.


Linköping går igenom en på många sätt tuff säsong. Men laget och klubben är inte ensam om det.


– Så är det. Det gäller att hantera det och göra bra saker av det och se till att man levererar det man ska leverera och tar ansvar för det man ska ta ansvar för, säger Niklas Persson.


***


Intressant? Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)