HockeyNews
PLUS

LHC arbetsbefriar Robertsson: "Sportsliga resultaten har uteblivit"

(16145) Bert Robertsson/Linköping
Ola Westerberg/Bildbyrån

Publicerad: 5 januari 2021

FacebookXWhatsApp

Linköping har en tung säsong i SHL och ligger i bottenskiktet av tabellen.
Nu har de tagit beslutet att sparka huvudtränaren Bert Robertsson.

– Hur har tankarna gått? Jag pratade med Bert nu på morgonen och självklart är vi inte nöjda med de sportsliga resultat som vi har uppnått än så länge. Vi gör helt enkelt en förändring, säger general managern Niklas Persson till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey 

Så sent som igår förlorade Linköping mot Malmö. På 26 matcher har laget plockat 27 poäng och ligger näst sist i SHL-tabellen.

Under tisdagsförmiddagen meddelar klubben att de har valt att släppa huvudtränaren Bert Robertsson – som hade ett år kvar på kontraktet.

– Bert har hjälpt oss på ett bra sätt med den förändringsresa vi initierade för två år sedan, men de sportsliga resultaten har uteblivit. Vi väljer därför att göra denna förändring, säger general managern Niklas Persson till klubbens hemsida.

Persson vill inte lägga över allt ansvar på Bert Robertsson för den tunga starten för LHC.
– Det här är vi. Det är vårt ansvar. Det är vårt misslyckande. Inte enbart Berts eller enbart spelarnas eller jag själv. Det här är vårt misslyckande, säger Niklas Persson till HockeyNews.se.

Från och med idag kommer det vara Daniel Eriksson och Johan Åkerman som leder laget och klubben har valt att plocka in Niclas Hävelid som assisterande till de båda.

– Vi tror mycket på den trupp vi har. Genom sina tidigare roller som assisterande tränare känner Daniel och Johan truppen mycket väl och vi har fullt förtroende för dem och vet att de kommer ta laget vidare på ett bra sätt tillsammans med Niclas, Martin och Jonas, säger Niklas Persson till klubbens hemsida.

Matchen mot Malmö under måndagen blev den sista i LHC för Robertsson. Foto: Bildbyrån.

Bert Robertsson kom till Linköping inför fjolårssäsongen efter att ha tillbringat åtta säsonger i Skellefteå. Han har en rak och tydlig ledarstil, och det är inte alla som gillar den. Fram till och med förlusten mot Malmö stod Niklas Persson och LHC-ledningen bakom sin huvudcoach.

– Vi som klubb har inte kommit upp i den kapacitet som jag tror att vi besitter. Olika anledningar hit och dit och olika förklaringar, men jag ser ingen anledning till att sitta här och spekulera i det. Det är klart vi har våra funderingar och tankar, men vi väljer att se framåt och vi väljer att se att halva serien är kvar och det finns gott om tid att göra någonting bra av den här säsongen. Därför väljer vi att göra den här förändringen säger Niklas Persson till HockeyNews.se.


Kommer ni att ta in någon ny huvudtränare under den här säsongen?


– Hävelid kommer in i tränarstaben, de är fem stycken och kommer att få sitt ansvarsområde. Johan och Daniel kommer att ha en tydlig arbetsbeskrivning över vilket ansvarsområde de har i grund och botten och sedan tillsammans driva det här framåt. De har varit med länge och känner ett jäkla ansvar och ett revanschsug att ta det här vidare. ”Hävan” kommer in med sin hockeyerfarenhet och sin hockeybakgrund och har varit ledare under många år på olika nivåer. Så han kommer in med bra energi och med ett bra hockeyöga som jag är helt övertygad om kommer att hjälpa oss också. De här fem tillsammans kommer att driva det här framåt, säger Niklas Persson.


Får någon av Daniel Eriksson eller Johan Åkerman ett huvudansvar?


– Nej, vi kommer att ha ett delat ansvar på de två mot gruppen. Delat ansvar är en känslig fråga ibland och det är många som har olika åsikter om det, men i det här fallet är jag övertygad om att de kommer att göra det bra tillsammans och att de kommer att stötta varandra med backup av de andra tränarna.


***

Gillade du artikeln? Värd en kaffe - för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!