HockeyNews
PLUS

LISTA: Så här borde SHL-klubbarnas önskelista se ut inför julen

(16984) SHL-klubbarnas
Bildbyrån

Publicerad: 23 december 2020

FacebookXWhatsApp

SHL-klubbarna har gått på julfirande och i en del klubbar lär det bli en lugn jul, men det finns även de klubbar som är i behov av förstärkning och behöver jobba hårt under julfirandet. 
Här listas klubbarnas värvningsbehov och förslag på namn som kan vara aktuella. 

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey  


Brynäs


Behöver: Målvakt

Förslag på namn: Felix Sandström


Kommentar: Brynäs har redan spetsat forwardssidan med Shane Harper, och fortsatt finns det gott om sparkapital i flera offensiva spelare vilket gör att man borde känna sig nöjda med forwardssidan. På tisdagen gjorde man dessutom klart med den tidigare LHC-backen Chad Billins, vilket gör att backsidan nu ser betydligt bättre ut. Nu borde man värva en målvakt för att stå väl rustade inför säsongens andra halva, vilket också skulle innebära att Samuel Ersson skulle få bättre konkurrens. Det första namn som kommer upp i huvudet är så klart Felix Sandström, och han kan dessutom klubben sedan tidigare. Sen är det så klart inte bara upp till honom, då Philadelphia Flyers äger hans rättigheter. 


Felix Sandström kan Brynäs och skulle ge en starkare konkurrens på målvaktssidan. Foto: Bildbyrån

Djurgården


Behöver: Inget

Förslag på namn:


Kommentar: Djurgården är i het form nu och har tagit nio poäng på de senaste fem matcherna. Sportchefen Joakim Eriksson har redan agerat under säsongen och tagit in Bobby Nardella, Dominik Bokk och Rhett Rakhshani. De nyförvärven har lyft laget och således bör Djurgården sitta lugnt i båten i jul. 


Frölunda 


Behöver: Offensiv spetsforward

Förslag på namn: Andrew Ebbett


Kommentar: Frölunda har haft ofantligt svårt att omvandla sitt spelövertag till mål under första halvan av säsongen. Vad det beror på? Brist på effektivitet. Forwardssidan har ingen Ryan Lasch längre och därmed har man tappat en stor del av kreativiteten i offensiven och powerplay. En återkomst för Lasch känns i dagsläget långt bort. Det finns dock andra spännande namn på marknaden, ett är den kanadensiske centerforwarden Andrew Ebbett, 37, som tillbringat många år i Bern och även har varit assisterande kapten för det kanadensiska landslaget i OS. Ebbett är en spelskicklig center som skulle komma in och stärka Frölunda i offensiven. 

Frölunda behöver kraft i offensiven. FOTO: Michael Erichsen/Bildbyrån


Färjestad 


Behöver: Spetscenter/spetsforward

Förslag på namn: Linus Johansson, Brendan Gaunce


Kommentar: Färjestad har haft det tungt med skador under hösten och bland annat har toppcentern Gustav Rydahl drabbats av en långtidsskada. General managern Peter Jakobsson har tidigare sagt att man håller koll efter en forward på marknaden. Tidigare har han även bekräftat att man för en dialog med den tidigare lagkaptenen Linus Johansson. Linus vore ett perfekt namn för Färjestad, men frågan är om laget kan vänta så pass länge som i månadsskiftet januari/februari, då Linus kan vara tillgänglig igen på grund av skattemässiga skäl. Just nu känns det ganska långt bort med tanke på att han fått en ny KHL-chans. Ett annat spännande namn är den kanadensiske centern Brendan Gaunce. 


HV71


Behöver: En spetsforward och en bra tvåvägsback 

Förslag på namn: Ty Rattie, Spencer Abbott


Kommentar: Ryan Stoa har redan anslutit, men har inte riktigt kommit i matchform än. De flesta som följer SHL vet dock vad han kan och det är bara en tidsfråga innan han börjar leverera. När Linus Sandin nu försvinner framöver så är det en främst forward som måste in. Det givna namnet i mina ögon är den kanadensiske spetsforwarden Ty Rattie, som var på gång till Malmö, men där skåningarna valde Quinton Howden i sista stund i stället. Ett annat namn är den tidigare Leksand- och Moraforwarden, Spencer Abbott. I den bästa av världar skulle man även behöva en skicklig tvåvägsback, som kan styra upp defensiven, men vi lever ju som ni vet i en pandemi. 


Oskarshamn


Behöver: En spetsback 

Förslag på namn:  Bobby Sanguinetti


Kommentar: Oskarshamn fortsätter att ha det tungt i SHL och har nu tretton raka torsk. Det samtidigt som lagen underifrån har börjat vinna och nu är det bara två poäng ner till HV71 under strecket. Oskarshamn har redan plockat in forwardsen Max Veronneau och Lance Bouma och det är två starka nyförvärv på pappret. Men man skulle även behöva spetsa till backsidan med en bra och stabil tvåvägsback. Ett namn som hade passat perfekt in är 32-årige Bobby Sanguinetti som är kontraktslös. 

Martin Filander och hans Oskarshamn har 13 raka förluster och tabelläget blir allt mer prekärt. FOTO: Suvad Mrkonjic/Bildbyrån


Leksand


Behöver: Inget

Förslag på namn: -


Kommentar: Leksand plockade nyligen in den reslige forwarden Carter Ashton, vilket gör att man bör känna sig nöjda med laget. Den storväxte forwarden kommer både bredda och spetsa Leksands offensiv, där man dessutom sedan tidigare redan är väl rustade. Klubbens general manager Thomas Johansson bör kunna ha en lugn jul, om inget oförutsett uppstår. 


Linköping


Behöver: Inget

Förslag på namn: -


Kommentar: Linköping har visserligen åkt på en del skador under slutet, men har en bred trupp och står väl rustade inför fortsättningen. Toppforwarden Broc Little är en av de skadade, men i och med att Linköping haft rätt få matcher nu innan jul har det redan gått drygt två veckor av den sex till åtta veckor långa frånvarotiden. Även om laget har ett ruskigt tajt spelschema framöver så bör Niklas Persson inte agera i det här läget, framförallt inte nu när laget börjat komma ihop som grupp och börjat vinna. 


Luleå


Behöver: Inget

Förslag på namn:


Kommentar: Luleå har också en väldigt bred trupp och står väl rustade inför vintern och våren. Nyligen gjorde man sig av med Noel Gunler och tog in måltjuven Chris DeSousa i stället, vilket gett laget en positiv injektion så här långt. Luleå har sedan tidigare aviserat att de inte har pengar och således bör de inte värva. 


Malmö


Behöver: - 

Förslag på namn: - 


Kommentar: Malmö avslutade med en derbyseger inför juluppehållet och har nu fyra raka segrar, vilket innebär att man tagit sig över kvalstrecket. Nyligen plockade man in den vindsnabbe forwarden Adam Johnson, samt den kanadensiske OS-centern Quinton Howden. Nu har man bränt de pengar som Patrik Sylvegård fick loss från styrelsen i syfte att förstärka laget, och således bör det inte hända mer från Malmös sida innan fönstret stänger i februari. 

Patrik Sylvegård har förstärkt truppen rejält den senaste veckan med både Adam Johnson och Quinton Howden. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån


Rögle


Behöver: Spetscenter/spetsforward

Förslag på namn: Brendan Gaunce


Kommentar: Rögles tanke från första början var att plocka in en spetscenter som ersättare till Ted Brithén, men i takt med att Simon Ryfors tagit stora kliv i sin utveckling har man avvaktat. Känslan är dock att Simon Ryfors produktion kommer stanna av något, vilket innebär att en center skulle vara välbehövligt. Det finns dessutom redan öronmärkta pengar till denna center. Samtidigt har Nils Höglander dragit iväg på NHL-camp och med all sannolikhet har han gjort sin sista match i Rögle. Men i mina ögon bör en center vara prio ett, då man redan har en ruskig bredd på yttersidorna. Varför inte höra sig för med den skicklige Brendan Gaunce, som inte riktigt fått det att lossna borta i Nordamerika. 


Skellefteå


Behöver: Inget

Förslag på namn: -


Kommentar: Skellefteå har redan agerat och plockat in återvändaren Melker Karlsson. Även om det är pandemi lär det inte vara någon gratis lösning direkt. Klubben har tillräcklig bredd och spets och bör således vara nöjda inför resterande del av säsongen, om inget oförutsett uppstår. Skulle man hitta en möjlighet att bryta kontraktet med en sådan som Tyler Morley kan man överväga att plocka in något mer. 

Skellefteå har förstärkt med Melker Karlsson som återvänder till klubben efter en längre sejour i NHL. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån


Växjö


Behöver: Inget

Förslag på namn: -


Kommentar: Växjö plockade nyligen in återvändaren Andrew Calof och hans ankomst har gett en positiv injektion för hela laget, såväl i fem mot fem som powerplay. Jakob Forsbacka Karlsson ryktas dock vara på väg bort och skulle han försvinna har Växjö både plats och råd till att plocka in en ersättare, men det är då i så fall. 


Örebro


Behöver: En spetsforward & spetscenter (om Abols åker). 

Förslag på namn: Harri Pesonen, Pekka Jormakka


Kommentar: Mathias Bromé har redan åkt och framtiden med Rodrigo Abols är fortsatt osäker, även om det mesta talar för att letten stannar i SHL. Det är två extremt viktiga pjäser för Örebro och de bör ersättas om laget ska ha en chans på guldet i slutändan. Visserligen går det inte att hitta någon Mathias Bromé på marknaden nu, men visst finns det hyfsade ersättare tillgängliga. Harri Pesonen är en sådan, även om det lär kosta en del. Ett annat namn är rutinerade Pekka Jormakka. 


***


Bra artikel? Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)