HockeyNews
PLUS

20-åringen om sin jakt på VM-laget: "Jag bör ha goda chanser"

(16961) jonatan berggren
Bildbyrån

Publicerad: 20 december 2020

FacebookXWhatsApp

Jonatan Berggren blev för första gången målskytt i Tre Kronor.

Skellefteås 20-åring hymlar inte om att han vill slåss om en plats i VM-laget.

– Jag har väl chansen nu när jag varit med och visat att det jag gör hemma i Skellefteå funkar här också, säger Berggren efter avslutningen i Channel One Cup.

Landslagen presenteras av:

IQ Fuel makes you better, for real! 

CCM Hockey All | Out 

Tre Kronor föll mot Tjeckien med 4–1 i den avslutande matchen av Channel One Cup under söndagsförmiddagen.

Svenskarna kom inte upp i önskvärd nivå.

– Jag tycker att vi gör vår sämsta match, vi har inte riktigt skärpan och gör inte jobbet fullt ut. Det sista lilla saknas och då studsar puckarna iväg och man vinner inte alla närkamper och man är inte skärpt när man ska göra målen eller ta avslut och det var det vi såg idag, konstaterar Tre Kronors förbundskapten Johan Garpenlöv.

LÄS OCKSÅTre Kronor missar turneringssegern efter förlust

En av ljusglimtarna i det svenska laget har varit 20-årige Jonatan Berggren i Skellefteåkedjan med Andreas Wingerli och Jesper Frödén.

– Jag tycker hela vår lina har varit ruggigt bra offensivt och skapat mycket och vi spelar som vi gör hemma i Skellefteå och det har vi bevisat att det funkar bra här också så det är kul, säger Berggren efter förlusten mot Tjeckien.

– Jag tycker vi har kontroll på matchen men sätter inte våra lägen och dom får lite skott från backarna som studsar lite och det blir några enkla kassar så det är surt.

Berggren blev ensam målskytt i matchen mot Tjeckien och det var hans första i Tre Kronor.

– Det är så klart en milstolpe. Jag brukar inte göra många mål under en säsong så det är alltid kul att man sätter en och extra speciellt med första i Tre Kronor.

Första målet i Tre Kronor. Foto: Bildbyrån

Berggren har gjort 24 poäng (5+19)  på 23 matcher i SHL under säsongen och är för andra gången uttagen till spel i Tre Kronor.

Målsättningen är att ta en plats i VM-laget till våren, om IIHF lyckas arrangera ett mästerskap sett till rådande omständigheter i Belarus.

– Jag har väl chansen nu när jag varit med och visat att det jag gör hemma i Skellefteå funkar här också, jag bör väl ha goda chanser om jag fortsätter att spela mitt spel, säger Berggren.

•••

Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!