Tjeckien blev för svåra – Tre Kronor missar turneringssegern

(16960) tjeckiensverige

Publicerad: 20 december 2020

Tre Kronor hade chansen till turneringsseger i Channel One Cup. Efter förlusten mot Tjeckien blir så inte fallet. Detta då Tjeckien vann med komfortabla 4–1, trots många chanser i numerärt överläge för Sverige.

Landslagen presenteras av:

IQ Fuel Makes you better, for real!

All Out CCM Hockey

Tjeckien, som fått se sig besegrade av både Finland och Ryssland, stod för motståndet i Tre Kronor’s sista match i Channel One Cup. Vid seger hade Tre Kronor utmanat om turneringsseger, men Tjeckien blev för svåra.

Det var ett revanschsuget tjeckiskt lag som inledde matchen starkast, med intensiv press. En press som blev lite för intensiv stundtals, då de drog på sig tre utvisningar tätt efter varandra halvvägs in i perioden.

Tre Kronor lyckades ta tillvara på sitt långa numerära överläge när Jonathan Berggren skickade in pucken i mål efter en retur. Sverige fick ytterligare en chans i powerplay innan första periodens slut, men ställningen efter 20 minuter var 1–0.

I den andra perioden kom tjeckerna återigen ut starkare än svenskarna, vilket efter fem minuter gav utdelning när Radan Lenc jobbade in kvitteringspucken bakom Anders Lindbäck.

Senare kunde även Tjeckien ta ledningen när Matej Blümel sökte en passning i slottet. Mottagningen misslyckades – men istället tog pucken på svenske backen Klas Dahlbeck’s skridsko och styrdes in bakom Lindbäck. I slutminuten utökade sedermera Tjeckien ledningen till 3–1 när ett backskott från Daniel Gazda hittade in i nätet via Oscar Fantenberg.

– Visst, man kan säga det är otur, men de lägger puckarna på kassen och då händer det grejer, säger Magnus Pääjärvi till SVT i pausen efter andra perioden.

I den tredje periodens inledning fick Tre Kronor chans till reducering i powerplay, men fick inte alls spelet att stämma heller i det här numerära överläget. Tjeckien försvarade sig bra och lät inte Sverige komma till några större målchanser under perioden och kunde sedermera stänga matchen helt när Pavel Pycha rundade målburen och lade in 4–1-pucken bakom Lindbäck.

– Jag tycker vi gör två bra matcher. Både mot Ryssland och Finland gör vi bra matcher. Idag gör vi vår sämsta match och saknar den där skärpan, säger förbundskapten Johan Garpenlöv till SVT efter matchen.

Turneringens sista match, mellan Finland och hemmanationen Ryssland, spelas 13.30 i eftermiddag.

Sverige – Tjeckien 1–4 (1-0, 0-3, 0-1)
Mål, Sverige: Jonathan Berggren
Mål, Tjeckien: Radan Lenc, Matej Blümel, Daniel Gazda, Pavel Pycha