Dubbla förluster för Färjestad – skyttekungen tvingades utgå skadad

(15631) Daniel Viksten

Publicerad: 13 december 2020

Färjestad föll med 5–2 mot Örebro på bortaplan under söndagskvällen.
Men inte nog med förlusten – laget tvingades dessutom se skyttekungen Daniel Viksten utgå skadad.

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey

Färjestad spelade tredje matchen på fyra dagar när man gästade Örebro under söndagskvällen. Då åkte man på en tung förlust med hela x–x.

Örebro tog tidigt ledningen i den första perioden och efter de första 20 minuterna stod det 2–0 på tavlan. I mittenakten utökade Mathias Bromé till 3–0, innan Färjestad fick till en reducering genom Jesse Virtanen.

Strax därefter gjorde Rodrigo Abols 4–1 för Örebro, men innan periodens slut hade Joakim Nygård reducerat för gästerna.

Närmre än så kom dock inte Färjestad. I öppen kasse satte Linus Öberg sitt andra mål för kvällen, vilket betydde 5–2 för Örebro.

Utöver förlusten tvingades Färjestad också se skyttekungen Daniel Viksten utgå skadad i den första perioden. Viksten har varit Färjestads genomgående bästa spelare och noterats för 23 poäng på 23 matcher och skulle vara ett tungt avbräck för värmlänningarna.

I pausintervjun med C More svarade tränaren Johan Pennerborn följande kring forwardens status:

– Det skulle nog kunna vara bättre med honom, sa han i intervjun.

C More: Kommer vi får se honom mer i matchen?